Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Signal lose

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by madgitty, Aug 7, 2015.

  1. madgitty

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    185
    Likes Received:
    32
    I have had the P3P just over 2 weeks, I nervous enough at the moment to fly it ( I know, get a pair) but with this investment of nearly £1500 I just don't want to cash ect. So I am getting better every flight but have never gone over 120 feet and always fly near. I was running the last firmware with everything good and decided to upgrade to the latest (should have waited, I hear you all) and now every flight I get a complete signal loss and loss video feed, its like the P3 is switched off, but I can still fly it. I usually land straight away. I have done the calibrations ect, but still goes, has anyone found a reason why or a cure, is there a way back to the last firmware
    thanks
     
  2. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,745
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    Rebind the controller to the bird.
     
  3. madgitty

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    185
    Likes Received:
    32
    thanks , ill give it a go
     
  4. Trilithon

    Joined:
    Jul 21, 2015
    Messages:
    13
    Likes Received:
    14
    Device in Airplane mode?
     
  5. Luis Costa

    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Happens to me too.
    Since the update, the app suddenly shuts down and appears as "disconnected".

    And yes, I fly with the phone in airplane mode.
    How do I redind the RC?
     
  6. Mudcon

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Messages:
    61
    Likes Received:
    5
    do the channel hack. fixed mine last night
     
  7. madgitty

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    185
    Likes Received:
    32
    Did the rebind this evening and did a test and as yet did not disconnect which is great, so thanks for the info, how to rebind is on page 29 of manual
     
    Luis Costa likes this.
  8. Luis Costa

    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Thanks for the info.
    I did the channel hack, but it appears not to work on European phones (android).

    I'll try the rebind!
     
  9. DaGunn

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    163
    Likes Received:
    50
    Change your tablets language to english. Others have stated that this works for them. HTH
    Dave
     
    Luis Costa likes this.
  10. Luis Costa

    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    My phone language is already in english (UK).
    I saw no custom option on the video frequency "menu".

    Already did the rebind and, altough it appears more stable, the app still crashed once leaving me with the nice "disconnected" status.
    I had to clear it out of the task manager, and once restarted, it resumed fine.
     
  11. DaGunn

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    163
    Likes Received:
    50
    Is there an option for US English? If so, choose that.
     
    Luis Costa likes this.
  12. Luis Costa

    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    40
    Likes Received:
    2
    Thanks, it was that easy!
    Now the options are there, custom/auto and the channel list.

    Should I mess with them?
    Or just leave them alone?
     
  13. DaGunn

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    163
    Likes Received:
    50
    Of course, try them out for yourself, enjoy!