Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. Romenfree

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    3
    I feel real silly, I can't for the life of me get the simulator to work. I have the drone plugged in with the simulator running but nothing happens because the drone is plugged into the laptop and I get a warning to unplug the bird.
    I know I am missing something pretty big and simple but I give up, can anyone help please.
    Step by step would be good, can't find anything in the owners manual.
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,103
    Likes Received:
    5,624
    Location:
    US
    If you're referring to the DJI GO flight simulator, all you need to do is start up your remote controller and Phantom (like you normally do when you fly) and launch the simulator from DJI GO. You should not plug your Phantom into your laptop.


    DJI-GO-Flight-Simulator.png
     
    Romenfree likes this.
  3. Romenfree

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    3
    Thank you!
     
  4. Michael Judd

    Joined:
    Jul 10, 2016
    Messages:
    67
    Likes Received:
    17
    Location:
    Odessa, TX
    Then why is there a "simulator" tab in the DJI assistant
     
  5. FlashBuddy

    Joined:
    May 17, 2016
    Messages:
    227
    Likes Received:
    61
    Location:
    Fort Collins, CO
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,103
    Likes Received:
    5,624
    Location:
    US
    It should work just like the simulator in DJI GO. The only difference is you'll be watching the simulator on your computer instead of in DJI GO on your mobile device.
     
  7. Michael Judd

    Joined:
    Jul 10, 2016
    Messages:
    67
    Likes Received:
    17
    Location:
    Odessa, TX
    So how does the controller connect to the dji assistant? Out of fear of doing something terrible to the controller, I do not want to try the small port on the controller like the one used on the P4 to connect dji assistant. Perhaps that is what its for though, the controller has to connect to assistant in order to be able to use the simulator in the assistant, but I cannot find anything, anywhere, on what that port is for. Until I find out something for sure, I will just stick to real flying.
     
  8. Romenfree

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    3
    Set up your drone as if you are about to fly, when you launch the DJI Go App on your tablet don't connect the camera and in the top right of the screen you see a box, tap it and you can launch the simulator from there.
    You do not need to plug into a PC as I originally thought.
     
  9. Michael Judd

    Joined:
    Jul 10, 2016
    Messages:
    67
    Likes Received:
    17
    Location:
    Odessa, TX
    I know how to connect thru the app.What I am talking about is the simulator thats on the assistant on the computer