Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3A Battery Charging Hub Firmware Upgrade

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Bob Lamond Jr, Dec 4, 2015.

  1. Bob Lamond Jr

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    I've searched and can't find an answer so am asking for help. Just got my P3A and ordered the charging hub and extra batteries. I sure hope the DJI is a much better quality than the instructions they give you. How do you upgrade the firmware for the hub? I've downloaded and unzipped the file to my Windows laptop - can't use my Android tablet has it has no USB port. Can somebody give me simple steps on what to do next? I'm normally not this inept but am pleading for kindness and help! Thanks!
     
  2. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Does it need to be upgraded?? It is just a charger.
     
  3. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,871
    Likes Received:
    5,559
    Location:
    US
    Follow the instructions in this zip.
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,871
    Likes Received:
    5,559
    Location:
    US
    Yep.
     
  5. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    OK--
     
  6. Bob Lamond Jr

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    I would never have thought so except that the (poor) instructions included with the Hub has a section titled "Updating the Firmware." And there are other references in other threads about problems being solved with the hub after firmware upgrades...
     
  7. Bob Lamond Jr

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    Thanks, the instructions you linked me to are for the Inspire. I have a P3A. Do you have for that?
     
  8. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    You taught me something:D:D
     
  9. Chief Joe

    Joined:
    Nov 14, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    7
    Location:
    South Carolina
    It is the same Hub and the same firmware. DJI should get a link into the Phantom Downloads for this. I had to do a search and luckily found it and it was in the Inspire Downloads. It worked for me.
     
  10. Bob Lamond Jr

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    Thanks, that makes sense. Believe it or not I went so far as to call DJI tech support and they told me there was no Firmware upgrade for the hub - goes to the credibility of the entire DJI support system... I'll use the Inspire1 file!