Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional auto take off

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by tonycar107, May 24, 2015.

  1. tonycar107

    Joined:
    Apr 11, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    How do you activate the auto take off?
     
  2. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Press the up arrow on the left side of the app and a slider will appear on the screen to activate auto takeoff
     
  3. tcope

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    3,519
    Likes Received:
    1,387
    Location:
    Salt Lake City, UT
    Pressing that button will not work.... until you read the manual.
     
    snowghost likes this.
  4. Torcan

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    32
    a little off subject but in the same area of thought
    when using waypoints, make sure you have already lifted off before engaging the run, otherwise the bird will try to take off in the direction of first waypoint and will most likely tip it over and cause damage
     
  5. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Mine works so I must have read the manual :).
     
  6. JdotB

    Joined:
    Mar 26, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    13
    Location:
    Niagara Region, Ontario, Canada
    Auto takeoff includes auto start, so it's only an option before you start up. After that the button is either grayed out or disappears.
     
  7. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,745
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    o_O
     
  8. Skip holden

    Joined:
    May 24, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    8
    We don't have waypoints for P3 yet
     
  9. Torcan

    Joined:
    Mar 29, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    32
    while reading the "latest posts", I responded without noticing this was the P3 area
     
  10. snowghost

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    1,057
    Likes Received:
    213
    Location:
    SoCal, USA
    I always set the first Waypoint above the launch at cruise altitude. The one time I forgot that, the Phantom took off and was heading for a tall tree while climbing. Had to kill the run and re-do it. That will be the same process for the P3.

    BTW I used Auto Takeoff in the house, as I didn't want to chance bouncing off the ceiling. Worked flawlessly.