Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Video jumps, skips?

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Timritchieblue, Oct 11, 2015.

  1. Timritchieblue

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    28
    Can someone tell me what I need to change? My videos jump, and skip.



    First skip is at :46 seconds, then does it more through out video.
     
  2. SBGfilms

    Joined:
    Apr 2, 2014
    Messages:
    71
    Likes Received:
    24
    Location:
    Cowes, Isle of Wight, UK
    Does it skip when you watch the clip straight from the SD card or after you have edited, rendered and uploaded to YouTube?
     
  3. Timritchieblue

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    28
    I just loaded from the app, I'll load from card, see what happens. Thanks for the reply
     
  4. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,627
    Likes Received:
    5,694
    Location:
    Amory Mississippi
    That and what you filming in...what setting ?
    **** you fly like I do
    Like ya stole it !
     
  5. Timritchieblue

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    28
    Loaded the SDcard on a reader, crystal clear, no skipping,, nothing. So it's a app problem? Glad to know its not a P3 problem.
     
  6. SBGfilms

    Joined:
    Apr 2, 2014
    Messages:
    71
    Likes Received:
    24
    Location:
    Cowes, Isle of Wight, UK
    What are you editing in? The DJI app? I have never edited with it but have a lot of experience editing with Adobe suits.
    Just make sure your output settings match your video settings, e.g. same frames per second, high bit rate, 12+ mbps, .h264 codec works best for online playback.
    Hope that helps?
     
  7. Timritchieblue

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    28
    Yes, i was using the app to edit. Seems I'm going to have to start downloading through laptop. Can I plug in through the mini USB port? Instead of removing the sdcard, and using a reader?
     
  8. DRCflyer

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    3
    Yes you can plug into the micro USB socket on the LHS of the gimbal mount (not the one on the phantom itself) and plug into laptop etc.
    Dave
     
  9. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,627
    Likes Received:
    5,694
    Location:
    Amory Mississippi
    That is how I get it off mine and you do have to have the quad powered on .