Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Unable to connect Phantom to Nazam software

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by GadgetRick, Apr 10, 2014.

  1. GadgetRick

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    So, finally assembled my gimbal (FY-G3) last night. Tried to connect the Phantom to enable it and it's just not connecting. Now, I've just gotten the Phantom and have NOT run the software before.

    I've tried following the instructions EXACTLY and still no connection.

    Anyone experience this and have any suggestions?

    Thanks.
     
  2. 750r

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Messages:
    1,226
    Likes Received:
    420
    Location:
    Pa, USA
    Did you download and run the drivers ?
     
  3. GadgetRick

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Yes. Still no go.
     
  4. GadgetRick

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Any other suggestions? Frustrating. On hold with Phantom NA and I'm currently caller number 24. I WAS on hold before but got dropped at caller number 20.
     
  5. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
  6. GadgetRick

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Yes. Got it from the DJ site.

    Just not working. Tried everything I can think of.
     
  7. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    I just noticed you mentioned the "NAZA M software"....are you trying P2 version of that?

    The "Phantom 2 Assistant Software" is similar to "NAZA-M Assistant software" but only the former will work with the P2.
     
  8. GadgetRick

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    I downloaded Naza-M Assistant Software v2.20 and DJI WIN Driver Installer from the Phantom website.
     
  9. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    You have a Phantom 2 right? That's the software for the original Phantom (aka Phantom 1 or P1).

    The stuff you need is on this page: http://www.dji.com/product/phantom-2/download

    Halfway down there is "Phantom 2 Assistant Software v2.00"...here's the direct link: http://download.dji-innovations.com/dow ... _v2.00.zip

    Note: the DJI WIN driver is the same for all Phantoms, you won't need to DL/install that again, just the Assistant software.
     
  10. GadgetRick

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    No, I have a Phantom 1.
     
  11. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Ahhhh ok, this in the P2 section so I assumed that's what you have.

    In the P1, the USB cable (grey) and port inside the Phantom can be very finicky about connecting. You may need to wiggle the cable in the port, or even replace the cable (which is what I had to do in the end). When you have a good connection to the PC, the LED will glow green...if it's plugged in but not recognized by the PC, it will glow a very very soft green.
     
  12. GadgetRick

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Didn't mean to mis-post (wrong area).

    It is glowing a soft green. I've played with the plug but will have to play around some more.

    Thanks for the suggestions.
     
  13. Jebus

    Joined:
    Dec 6, 2013
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    What version of Windows?

    I've got two PCs - one desktop and the other a small notebook running TinyXP and I've been unable to get the Phantom recognized on either machine (works fine on my legit XP desktop and Windows 7 desktop). TinyXP is a stripped down version of XP and I believe it doesn't come with the full set of Windows drivers (or I think you get to choose that option when installing it) - so I assume this is why I can't get the Phantom connected to either of those PCs.

    Just thought I'd mention it... just in case.
     
  14. GadgetRick

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Thanks for the info.

    Actually finally just got it working. Waited on hold FOREVER for the Phantom people here in NA. What they said didn't work but I got it working on my own. Here's what I did:

    1. Install the Nazam Software Assistant.
    2. Connect Phantom to computer and power up copter and transmitter (not sure if the order matters or not).
    3. Install drivers.

    The guy on the phone said I'd have to power cycle the copter but I didn't have to. It just connected once the drivers were installed.

    Thanks for everyone trying to help!
     
  15. Jebus

    Joined:
    Dec 6, 2013
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    Good to hear!
     
  16. GadgetRick

    Joined:
    Mar 18, 2014
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Yeah, now I can finish installing my gimbal. :)