Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional Phantom 3 professional gimbal disconnected no crash

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Ashton32, Mar 31, 2016.

  1. Ashton32

    Joined:
    Mar 31, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I was flying my Phantom 3 the other day and everything went smoothly. I did the normal procedure after flying and put it back in its case. I got to my next location and took it out to fly and it said gimbal disconnected. I have never wrecked it. It has a signal. It turns on, the camera does its thing for 3 seconds and then dies and goes limp facing down. I just recently updated it , but it didn't do this the first time i flew after updating. What do you guys suggest i do?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,782
    Likes Received:
    5,529
    Location:
    US
    Does the same thing happen if you remove the memory card before you turn it on?
     
  3. Ashton32

    Joined:
    Mar 31, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yes! i just tried to engage the motors and it said "exit travel mode before take off" I use the same iPad for my inspire 1 but it says its connected to my Phantom 3?
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,782
    Likes Received:
    5,529
    Location:
    US
    Very strange. I've never seen anything like that when swapping to my Inspire.

    I'm assuming you tried restarting your iPad. Did you try reinstalling DJI GO?
     
  5. Ashton32

    Joined:
    Mar 31, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yes i did both. Still nothing.
     
  6. With The Birds

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    2,572
    Likes Received:
    728
    Location:
    Australia
    I would try another firmware flash. It might be that the camera component didnt flash correctly.
     
  7. L0v3

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    3
    Location:
    Vietnamese
    remove the memory card
     
  8. Mark Lizambri

    Joined:
    Dec 25, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Was problem resolved? Same problem but I had no gimbal activity at all until restarting aircraft with no SD card, then it made strange noises and limped, red green alternating camera status led.
     
  9. racer-x

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Same problem here. Was working 100% no crashes etc. Did a firmware upgrade to 1.9 and now the craft starts up, gimbal moves then iot goes limp and flashes red/green. I get "Gimbal disconnected" in the DJI Go app.

    Any ideas on how to get this fixed?