Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Garmin GTU 10

Discussion in 'General Discussion' started by Drummer Boy, Apr 12, 2013.

  1. Drummer Boy

    Joined:
    Mar 17, 2013
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Location:
    Pleasanton, Ca
    Has anyone used the Garmin GTU 10 on their Phantom? If so, have you experienced any interference from the Garmin GPS signal causing control problems with the Phantom? Thanks.
     
  2. pwright

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    282
    Likes Received:
    0
    Location:
    Las Cruces, NM
    It doesn't produce GPS signals it receives them. It communicates via GSM just like a cellphone which also means it's useless if it isn't in an area with good GSM coverage. GSM broadcasts on 900, 1800 and 1900 MHz. Shouldn't interfere in anyway with the control of the Phantom any more than the cellphone in your pocket would.
     
  3. Drummer Boy

    Joined:
    Mar 17, 2013
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Location:
    Pleasanton, Ca

    Thanks for the clarification. Totally thinking about it backward. So, would it be correct to say as long as I'm receiving a strong cell signal it should work fine? Thanks.
     
  4. pwright

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    282
    Likes Received:
    0
    Location:
    Las Cruces, NM
    Assuming your cellphone is GSM (Europe or ATT/T-Mobile).
     
  5. Drummer Boy

    Joined:
    Mar 17, 2013
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Location:
    Pleasanton, Ca
    iPhone and iPad using AT&T.
     
  6. pwright

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    282
    Likes Received:
    0
    Location:
    Las Cruces, NM
    Then you are probably good to go.
     
  7. Drummer Boy

    Joined:
    Mar 17, 2013
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Location:
    Pleasanton, Ca
    I think so. Thank you for all your input.