Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

CE - FCC on P4

Discussion in 'Phantom 4 Discussion' started by thunderbird, May 18, 2016.

  1. thunderbird

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    528
    Likes Received:
    99
    Location:
    Montreal, Quebec
    I checked the specs and looked the range difference
    I know there is bunch of thread here but can't find one specific to P4
    How to check if mine is CE or FCC? Is there a way to change to FCC if its CE?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    24,265
    Likes Received:
    7,370
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    Your Phantom will auto set itself to FCC/CE based on its current GPS location. There is no way to manually set that setting.
     
  3. thunderbird

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    528
    Likes Received:
    99
    Location:
    Montreal, Quebec
    Any way to tell if my location will be CE/FCC?
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    24,265
    Likes Received:
    7,370
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    Where are you located?
     
  5. thunderbird

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    528
    Likes Received:
    99
    Location:
    Montreal, Quebec
    Montreal, Quebec
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    24,265
    Likes Received:
    7,370
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
  7. thunderbird

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    528
    Likes Received:
    99
    Location:
    Montreal, Quebec
    Ah ok, Thanks
     
  8. thunderbird

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    528
    Likes Received:
    99
    Location:
    Montreal, Quebec

    Btw if is FCC then the distance is up to 5KM?
    I noticed when i try to adjust the HD quality in go app, when set to 4Mbps it says up to 3KM
     
  9. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    24,265
    Likes Received:
    7,370
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    That's correct. Here are the Phantom 4 remote controller specs:

    Specs.png
     
  10. thunderbird

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    528
    Likes Received:
    99
    Location:
    Montreal, Quebec
Loading...
Similar Threads - FCC Forum Date
FCC & FAA Rules and Regulations Sunday at 12:45 PM
It's official, The DJI Phantom 4 Advanced has FCC clearance! News Apr 12, 2017
Easiest way to activate FCC (Advanced) Pro/Adv Discussion Apr 12, 2017
REQ: Phantom4pro FCC ID#, TIA Phantom 4 Pro Discussion Feb 14, 2017
CE to FCC mode? Phantom 4 Pro Discussion Jan 22, 2017