Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Bought a new battery this weekend, and did a firmware download....

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Michael Frye, Mar 14, 2016.

  1. Michael Frye

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Location:
    Dallas
    But now when I'm in DJIGo app, I can't change the video settings. I can change everything else. But when I try to set the video, to 2.7K, or 1080p, it hoses up, sits there for a while, then the app quits. Suggestions?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,875
    Likes Received:
    5,559
    Location:
    US
    Which versions (of everything) do you see listed in the "About" section of the DJI GO app?
     
  3. Michael Frye

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Location:
    Dallas
    Not sure where to look for that. I have v2.7.0. I deleted and reloaded it, as well.
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,875
    Likes Received:
    5,559
    Location:
    US
  5. Michael Frye

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Location:
    Dallas
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,875
    Likes Received:
    5,559
    Location:
    US
    How about your firmware versions?

    BTW, are you trying to set the above settings while the DJI GO app is disconnected from your Phantom? If so, that will not work.
     
  7. Michael Frye

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Location:
    Dallas
    NO - while its connected.
     
  8. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    881
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    What tablet are you using?
     
  9. Michael Frye

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Location:
    Dallas
    I'm using my iPhone
     
  10. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    881
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    Is it 5s or later?..Others have had similar problems with the 5 which hasn't got a powerful enough processor.
     
  11. Ricky81385

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    41
    Likes Received:
    7
    Location:
    Conklin NY
    I have had the same problem on 2 mobile devices that didn't have enough processing power to handle the app. It only happened when trying to do anything with the camera. I have since upgraded my mobile device to an 8 inch samsung galaxy tab S2 and it works flawlessly. Do you have another phone or tablet to test with?
     
  12. Michael Frye

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Location:
    Dallas
    I checked it last night, and it was working. Who knows. I'm looking in to getting a tablet. The only thing holding me back is finding something to hold it. Thanks for all the great input.