Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Boscam ts 352 problems with go pro.

Discussion in 'FPV (First Person View)' started by Scampaboy, Feb 8, 2015.

  1. Scampaboy

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Hi,

    I wonder if someone could give me some advice.

    I bought this kit from helipal, great service btw and good delivery.

    http://www.helipal.com/storm-all-in-one ... eluxe.html

    It worked ok but a little interference right from the box, but i am a tinkerer so i tried to change the channels to improve reception.

    after going through all the channels and not receiving any signal or picture I went back to the origional settings now i just have a black screen on my receiver. could this be a problem with my cable from the Go pro or is it a problem with my channels?

    could someone please kindly tell me how they have set up their channels to make sure i am not making a mistake, a picture would be great, on the tx and the receiver.

    I have contacted helical and they sent me a picture showing what they set up for the tx but it doesn't correspond to any channel in the documentation

    kind regards

    richard
     
  2. QYV

    QYV

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Messages:
    1,814
    Likes Received:
    7
    Location:
    NYC
    do you know about the "gotcha" with FPV Transmitters... if you EVER power a transmitter up without an antenna attached the internals are basically fried immediately. I'm very familiar with the TS352... I even fried one myself when I accidentally powered my P2 up and the antenna wasn't screwed in tight enough.

    you understand that "channels" are just different frequencies right? so there is a channel / frequency mapping for TS352 below. Most people just stick with channel 1, so all 4 pins need to be "up" (away from the number - look at the image below) and you'll be broadcasting on 5705.
    Now all you need to do is find a channel mapping for your display (which bands / channels are what frequency) so you can tune your receiver to whatever channel is 5705. If you do that and still get a blank image, either your transmitter or receiver are toast, and usually in that case it's the transmitter.
    [​IMG]
     
  3. Scampaboy

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Thanks for the reply, I'll try some more channels. I noticed that if the channels don't correspond I get snow, if the do correspond I get a black screen. I tested the cable to the go pro with a circuit tester and all seems fine. Maybe I will just try a new Tx and if that doesn't work I'm not sure what I'll do. I have had it only a couple of days, I'm waiting for a response from helipal they have helped me a little to trouble shoot but nothing seems to have worked.

    I didn't plug it in without an antenna, actually the antenna seems to be glued in place.
     
  4. Scampaboy

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    I have been in contact with helipal they will send me a new go pro cable, they seem to think that's the problem