Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Weak Signal, Lost Signal and Image Transmission Problems

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Roaddogg, May 26, 2016.

  1. Roaddogg

    Joined:
    Apr 9, 2016
    Messages:
    51
    Likes Received:
    2
    This is getting frustrating. Last week had problem with my P3P pulling that seemed to be resolved with IMU calibration. Today no problems with that, but now every time I takeoff I'm getting weak signal, image transmission warnings, and lost signal several times... Aircraft Disconnected too. I flew in open field with my cousin who had no problems. We also flew at Apollo 11 park which is a place where several people fly both drones and planes. No one there had any problems. The only thing different is that I updated the GO app and tried an iPad mini 2. Same problem happens on both my mini and iPhone 6+. I'm a new flyer who loves this hobby but last 2 weeks I have had problems. Any suggestions would be appreciated.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  2. Procharged97

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    993
    Likes Received:
    358
    Location:
    Canterbury, CT
  3. Mimoid

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    155
    Likes Received:
    82
    Sounds to me almost like a genuine hardware related issue. It could for instance be a broken antenna connection in either the remote or in the aircraft itself. Time for a warranty procedure perhaps?

    //Tom
     
  4. MikeP73

    Joined:
    May 27, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Ive had my phantom 4 for 2 weeks now. Ive had zero problems until the 25th. I fly with a ipad mini 2 and I just realized the djigo app updated that day while I was at work. I know get weak transmission signals as well. I'm also getting false positives on the obstacle avoidance at any elevation when facing the sun. I definately feel its a software issue and not hardware. At least for me.