Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Weak RC signal

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by CafeRacer, Jun 5, 2016.

  1. CafeRacer

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Messages:
    172
    Likes Received:
    57
    Hi guys, while flying yesterday, in the same place that is in a wide open field far away from any obstructions. I noticed every time I got around 100 ft I started getting the Weak RC signal warning. This is the first time it has happened after 50 or so flights in the same place. I havnt changed anything as far as firmware update which I have done a few weeks ago or whenever the last came out. Again, everything is the same. Any ideas on how to fix it.
    -Thanks


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  2. xave

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    298
    Likes Received:
    136
    I just updated my app. Prior to update I was getting the following error:
    ImageUploadedByPhantomPilots1465173140.718097.jpg

    I haven't been able to fly and test the new app software yet but as soon as the weather clears I'll report my findings.
     
  3. Lefty63

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    139
    Likes Received:
    30
    Location:
    Liverpool, NY
    I get the same error, before and after upgrading the GO app from 2.8.2 to 2.8.3. I'm not convinced the error is related to the app.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  4. xave

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    298
    Likes Received:
    136
    Thanks for your input. I'll try tomorrow
     
  5. xave

    Joined:
    Aug 7, 2015
    Messages:
    298
    Likes Received:
    136
    I have to concur with your findings. The warning is still there. I also tested my android device and its there too. The issue must reside in the birds fw. I've tried all clear channels.

    ImageUploadedByPhantomPilots1465178510.155630.jpg

    On a side note, and not intended to derail this thread, while putting in a rarely used battery I noticed the following difference on one of the cells. At what point should this be a concern?

    ImageUploadedByPhantomPilots1465178452.338715.jpg