Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional Video feed cutting out in auto mode

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Trumple, Jun 3, 2015.

  1. Trumple

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    279
    Likes Received:
    73
    Location:
    UK
    Hi all,

    When my P3P arrived, the default setting was manual video channel selection and quality settings. I left them as default and the video was choppy, so after a few flights I tried setting it to "auto" mode (so the channel and quality is automatically selected). As soon as I did that, the video would cut out every few seconds ("no signal" error), but would immediately cut back in after a second. I imagine this is because of "channel hopping" or something, is this normal behaviour? It pretty much makes the video feed useless since it cuts out so much. I went back to manual mode, found an empty channel and was back to square 1, with a choppy feed.

    Anyone else have this problem? Is it normal? Doesn't look like there's much interference on any of the channels.

    Thanks in advance for any help!
     
  2. Hovtech

    Joined:
    Mar 27, 2014
    Messages:
    502
    Likes Received:
    151
    Exact same problem
     
  3. Stephan

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    276
    Likes Received:
    82
    Yip me too. My first tab kept disconnecting proper. The second tab worked fine, not it behaves in the manner you described.
     
  4. bbfpv

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    3,744
    Likes Received:
    1,092
    Location:
    Long Island, NY
    what device?
     
  5. gergefil

    Joined:
    Jun 8, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I also have the same problem. I am using Nexus 9.
     
  6. Trumple

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    279
    Likes Received:
    73
    Location:
    UK
    Nexus 4 - but I seem to have been able to fix this problem by doing the following:
    - Set video feed mode to manual, pick a clear channel in your area, set quality to lowest
    - Turn off video caching
    - Clear video cache
    - Kill all apps on Android (press square and swipe them all away)
    - Turn on "airplane mode" in Android settings to turn off the phone's radios

    Hope this helps someone else. I still haven't tested auto mode after doing this, as the manual mode seems great now.
     
  7. Dr0ne

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    3
    I just realized something. I had my channel setting to manual instead of auto. The image quality is back to normal!