Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

The DSLRPro Gimbal And the Phantom 2????

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by Crank, Nov 8, 2014.

  1. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    As you can see in the attached picture. I bought a DSLRPro Gimbal to fit my P2. I was told it would fit. Unless I'm missing something, I can't see how it would fit.
    First, I see a couple cables on top. I don't think I could mount it flush to the P2. Also, there is only 2 mounting holes that I think won't match.
    It also came with those V looking mounts. I have no idea how that would fit.by the way, the holes on those mounts don't line up.
    Can anyone see how this would mount?
    What the heck are those black Phantom Series cards do?
    TNX
     

    Attached Files:

  2. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Here are some pictures of that gimbal mounted on a Phantom that came from ebay.
    Do these pictures give you all any ideas?
     

    Attached Files:

  3. smallman28

    Joined:
    Sep 22, 2014
    Messages:
    163
    Likes Received:
    1
    ebay link?
    Looks like you dont have a part that matches the pictures.
    There is a bit that mounts to the Phantom first by the look of it that the gimbal then fixes too?
    Dont know what those cards are all about,its not a stockDJI part.
    You could scan the QR codes on the cards and see what comes up,maybe some instructions?
     
  4. fly-catchers

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    332
    Likes Received:
    38
    Location:
    Kent England
    It looks identical to a DYS smart 3 axis gimbal. Those v looking mounts are for fitting it to a rail system on bigger quads. I have a DYS fitted to my Phantom 1 which uses two spacers which fit though the two holes either side of the yaw motor. The Phantom 2 has a different fixing arrangement on its underside. I have seen youtube videos of it fitted to a Phantom 2 but it does need some form of adapter board that screws to the underside of the P2.
    I would contact the supplier of the gimbal as certainly nothing you show above will allow it to be fitted to a P2 only a P1 or bigger craft.

    bill
     
  5. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
  6. fly-catchers

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    332
    Likes Received:
    38
    Location:
    Kent England
    Looking at the last picture on the right there is a board fitted to the underside of the phantom and the gimbal fits to that board. So you need for the seller to supply that board. As it stands it will currently only fit to the P1 directly.
     
  7. smallman28

    Joined:
    Sep 22, 2014
    Messages:
    163
    Likes Received:
    1
    Looking at your picture compared to the ebay onesis yours not assembled the wrong way round?
     
  8. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Does anyone know where I can get an adapter for this Gimble? I'm guessing the wiring will need an adapter too?
     
  9. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Now that you mention it... Yep I see it now. Dang!
     
  10. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    I was just thinking..... Why couldn't I build my own adapter? Get a piece of PC board or some other strong/light material and drill my own holes.
     
  11. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    You might be right. I'll go check that.
    Thanks
     
  12. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Does anyone know of a part number or name of an adapter for my DSLRPros 3 Axis Gimbal to my Phantom 2????
    I could sure use the help.
    Tnx
     
  13. smallman28

    Joined:
    Sep 22, 2014
    Messages:
    163
    Likes Received:
    1
  14. CameraGuy

    Joined:
    Jun 3, 2013
    Messages:
    318
    Likes Received:
    1
    I'm interested in why you would buy this gimbal over the highly successful and popular H3 3D?

    It's designed to work with your Phantom, and I don't think the pricing is that different.

    Just curious. No offence intended.

    Darren
     
  15. fastsmiles

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Messages:
    844
    Likes Received:
    130
    Location:
    Fort Worth, Tx
    How much is the DSLRPROS gimbal?
     
  16. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Not knowing what I'm doing... :oops:
    I paid $100 U.S. new. Looking for the cheapest gimbal for the buck.
    I would love to get the H3 3D. How much would that be?
    No offense at all. Y'all are helping me and I appreciate it!
     
  17. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Well.....
    I just bought the DJI Zenmuse H3-3D Gimbal for Phantom 2 from UAV-Outlet. I figure why keep messing around, when this was built for my P2. I can keep reading about everyone's H3-3D.
    Does anyone want a DSLRPro 3 axis gimbal? New and unused.
     
  18. Crank

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    I'll give you a great deal on it. :)
    I just bought the DJI Zenmuse H3-3D Gimbal for P2. Less hassle.