Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Tarot 2D tilting up instead of down

Discussion in 'General Discussion' started by lintroller, Aug 12, 2014.

  1. lintroller

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hello everyone,

    I have recently purchased a Tarot 2D gimbal and have installed it on the bottom of my 1.1.1 Phantom. I have installed everything
    as shown through this page: http://www.riot.ch/tarot-t-2d-gimbal-configuration-for-pitch-controll-on-a-dji-phantom/ but have been unable to tilt the camera past the level horizon. The camera tilts up instead of down when the DJI controller level is "switched on". Anyone who could point me in the right direction for how to make it tilt towards the ground like it was intended to do would be greatly appreciated.

    Here are the values as they currently stand. I have made sure to write the values to the boards both through the DJI software by pressing enter and on the Tarot 2D by writing settings to flash.

    Current Values:

    NAZA-M V2 assistant software version 2.20

    Gimba Switch: on
    Output Frequency: 400 hz

    Servo travel limit
    Pitch: 1,000 | 0 | 1000
    Roll: 50 | 50 | 0

    Automatic Gain Control
    Pitch (F2): 0.00
    Roll (F1): 0.00

    Manual Control Speed
    Pitch (X1): 10

    ZYX-BMGC Software V1.5

    ROLL SETTING
    Total Gain: 100
    Velocity Gain: 150
    Integral Gain: 70
    Accelerate Gain: 120
    Max / Min: 44 / -44
    Motor Reverse: unchecked
    RC Sensitivity: 75
    Init Roll Angle: 0

    TILT SETTING
    Total Gain: 95
    Velocity Gain: 80
    Integral Gain: 70
    Accelerate Gain: 80
    Max / Min: 44 / -134
    Motor Reverse: unchecked
    RC Sensitivity: 50
    Init Tilt Angle: 0
     
  2. lintroller

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I have an inkling that the problem is software side, hence all of the posted numbers. I've tried going through and changing each value individually to extremes to find the problem but still came up short.
     
  3. SanCap

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    715
    Likes Received:
    61
    Location:
    South West Florida
    Go into The naza assistant, there is a setting for gimbal direction, reverse or normal. Maybe that is not selected properly??
     
  4. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    And did you calibrate the X1 channel in the NAZA Assistant software?
     
  5. lintroller

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I got it to work! I had not calibrated the X1 channel, now that I have everything is working exactly as it should. Thank you so much for your help!
     
  6. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    I actually had my money on jimandsue's suggestion, but as long as one of them got it working for you it's all good :)
     
  7. SanCap

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Messages:
    715
    Likes Received:
    61
    Location:
    South West Florida
    I am glad it is working for you even though I did not guess the problem :)