Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Start Up Question

Discussion in 'Phantom 2 Help' started by hrosee, May 19, 2015.

  1. hrosee

    Joined:
    Jul 30, 2014
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Just linked up a new Version 2 transmitter to my Version 1 phantom. Everything seems to work great with one quirk.

    With the old transmitter the H3-3D set to the position I had left the lever on the rear of the transmitter as expected,

    With the new transmitter it always starts with the camera pointing at the ground. The wheel works perfect. I was just wondering if this was normal. I would prefer to have it pointing straight ahead but can live with this if it's normal.

    Thanks.
     
  2. battman2036

    Joined:
    Aug 12, 2014
    Messages:
    246
    Likes Received:
    67
    Location:
    Cleveland, OH
    following. I just did the same.
     
  3. hrosee

    Joined:
    Jul 30, 2014
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Didi a lot of search and from what I read everywhere this is just how it is.
     
  4. battman2036

    Joined:
    Aug 12, 2014
    Messages:
    246
    Likes Received:
    67
    Location:
    Cleveland, OH
    well, then I guess that answers that.
     
  5. Marlin009

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,091
    Likes Received:
    515
    Location:
    West Coast of Florida
    Mine is a V2 and came with that controller and it stops at about 45*.

    Since it didn't come up, you did calibrate the wheel, right?
     
  6. hrosee

    Joined:
    Jul 30, 2014
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    yes, did the calibration. On the rcgroups there are post all over the place about it pointing down or 45 degrees like yours. A DJI guy was on there and said they were looking at it but then came the Phantom 3 and they quit responding. I guess all updates for the 2's are done with the exception of any new no-fly zones. It's not a big deal.
     
  7. battman2036

    Joined:
    Aug 12, 2014
    Messages:
    246
    Likes Received:
    67
    Location:
    Cleveland, OH
    Did the calibration as well and forgot to click the upgrade option. Was little surprised when the app took over and it stopped responding. Good thing I marked the threads.


    Sent from my iPhone using Tapatalk