Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Should this be in my motor?

Discussion in 'General Discussion' started by Ezookiel, Apr 17, 2015.

  1. Ezookiel

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    575
    Likes Received:
    153
    Location:
    Canberra Australia
    This motor looks like it has hot-melt glue in it
    ImageUploadedByTapatalk1429262283.084512.jpg

    It's in a couple of places on a couple of motors, but less noticeable in the them.

    The vast majority of the motors look to be clear of anything like it.
    ImageUploadedByTapatalk1429262374.791429.jpg

    Is this normal?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,105
    Likes Received:
    404
    Location:
    Commerce Twp,MI
    More then likely it was done at the factory to keep those windings from oscillating.
     
    Ezookiel likes this.
  3. Ezookiel

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    575
    Likes Received:
    153
    Location:
    Canberra Australia
    Thanks for that.
    I've not had any heat problems with that motor (or the other one that has a smaller blob of it), nor any problems with motors in flight, well not so far anyway :) but thought I'd just check if anyone else has this glue in theirs.
     
  4. J.James

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    1,882
    Likes Received:
    162
    Location:
    Upstate NY
    I just looked very closely at all 4 of the motors on mine and there is nothing at all like that that I can see.. Seems it must of been a drip from some place else when it was being made. Tho I have seen hot glue in the bottoms of some other motors to hold the wires in place were they go in to the connections for the windings.