Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Props won't spin

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by rbiello, Dec 13, 2014.

  1. rbiello

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    For no apparent reason, I tried to fly today and the motors wouldn't start. Flew yesterday... uneventful, everything seemed normal. Tried to start up today and I couldn't get the props to spin up.

    I've read all the other posts about recalibrating and I've done all that. All my software is current.

    Anyone have any ideas???
     
  2. justin00

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    1,143
    Likes Received:
    25
    Location:
    Australia
    S1 wasnt in failsafe mode was it...?
    Happened to me once hehe took 15 mins to figure out.
     
  3. rbiello

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks, but no... in GPS mode
     
  4. jadebox

    Joined:
    Nov 20, 2013
    Messages:
    490
    Likes Received:
    51
    Location:
    Oviedo, FL
    You probably need to do an "IMU Calibration."

    Connect the Vision Assistant software, select “Tools” then "IMU calibration."

    -- Roger
     
  5. rbiello

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks... That did it!! Interesting that when I clicked on Basic it told me calibration was not necessary, so I skipped doing the advanced calibration. Did the advanced calib. anyway as you suggested and problem solved.

    Bob