Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Possible to record a full flight in 4K?

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Theradrone, Sep 9, 2015.

  1. Theradrone

    Joined:
    Aug 23, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Is it possible for anyone to record a whole flight in 4K? After 9 minutes a second .mov or .mp4 gets created but that file is not readable. Not if I press stop and restart a second recording myself, and not if it is done automatically after 4GB is reached. Adobe Premiere sais of those second files: "The file has no audio or video stream".

    The maximum I can record of any flight is now about 9 minutes, the other 9 minutes is always lost.
    The SDCard is a SanDisk Ultra 32GB UHS-I/Class 10 Micro SDHC
    I formatted the card to exFAT and before I used FAT32. It doesn't really make a difference.
     
  2. Mal_PV2_Ireland

    Joined:
    Mar 4, 2014
    Messages:
    2,589
    Likes Received:
    1,230
    Location:
    Dublin Ireland
    Format your card to NTFS mate
     
  3. unclejas

    Joined:
    Jul 4, 2015
    Messages:
    166
    Likes Received:
    73
    Location:
    Lone Star State
    Hilarious.
     
  4. Dronason

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    498
    Likes Received:
    82
    Location:
    Switzerland
    Try another card.
    In the past I had never an issue with that. I have not checked it with the pro after the last update.
    Did you first stop recording and then turn-off the bird or just turn-off power after a flight?
     
  5. Matt W Ruff

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    90
    Likes Received:
    24
    Location:
    Nashville, TN USA
    If he on a Mac that would be bad....
     
    Mal_PV2_Ireland likes this.
  6. ianwood

    ianwood Taco Wrangler
    Staff Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    4,910
    Likes Received:
    1,789
    Location:
    Lost Angeles
    I record the entire flight in 4K every time. It breaks it into 2 files.
     
    Theradrone likes this.
  7. madgitty

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    185
    Likes Received:
    32
    If you are using premiere it will bring it in as 1 file, ntfs is not supported
     
    Theradrone likes this.
  8. Gregg Smith

    Joined:
    Jul 8, 2015
    Messages:
    62
    Likes Received:
    19
    Location:
    Austin, TX
    I don't have any issues with recording on my P3P either. I use 4K and usually shoot long footage's.
     
    Theradrone likes this.
  9. rrmccabe

    Joined:
    Jul 2, 2014
    Messages:
    1,647
    Likes Received:
    358
    Location:
    Ankeny, Iowa
    No issues. Usually end up with a 4 gig and 3 gig file for a normal flight.
     
    Theradrone likes this.
  10. Greebo

    Joined:
    Sep 1, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    9
    Theradrone likes this.
  11. Theradrone

    Joined:
    Aug 23, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks for the replies, I will reformat the card with the app and then see if that helps.
     
  12. flash

    Joined:
    Aug 21, 2015
    Messages:
    38
    Likes Received:
    10
    no need format...this no help...
    fat und ex fat partition using file up to 3.9 GB no biger...
    take edit software and merge an 2 videos in 1 video..
     
    Theradrone likes this.
  13. Theradrone

    Joined:
    Aug 23, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Indeed a format does not help. The second file is still not readable. Merging both files in Avidemux results in 9:33 minutes working video (stretched across both files) of 15:54 minutes total video time. The second file does not load in Adobe Premiere. I shall buy a new SD card. Any recommends on what type of card works?
     
  14. flash

    Joined:
    Aug 21, 2015
    Messages:
    38
    Likes Received:
    10
    maybe try with oder software...mouviemaker?? edius??
    i have 2-3 part and no problem with merging in edius...
     
    Theradrone likes this.
  15. FRBEAR

    Joined:
    Jun 11, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    6
    I read something about turning off the P3 before stopping the recording will cause a problem. The camera needs to end the file before ac is turned off. It said you could put the card back in the ac and turn it on. I don't know if it works, but you may want to make sure recording is stopped before shut down.
     
    Theradrone likes this.
  16. flash

    Joined:
    Aug 21, 2015
    Messages:
    38
    Likes Received:
    10
    one question,
    Whether you're finished recording before you took out the drone?
     
  17. Theradrone

    Joined:
    Aug 23, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi flash, yes i press stop before turning the power off. I have just tried the Lexar 633x SD card that was delivered with the Phantom3 and this works. The second file gets recorded normally. I shall buy a new 32 GB or 64 GB SD card from that same brand. I bought the SanDisk card in a respectable store so I wasn't expecting it to be a problem. Thank you guys for the help, much appreciated!
     
  18. flash

    Joined:
    Aug 21, 2015
    Messages:
    38
    Likes Received:
    10
    check whether the drone supports 64 GB..
    and need class 10 minimum...
     
    Theradrone likes this.
  19. Rothgarr

    Joined:
    Sep 10, 2014
    Messages:
    298
    Likes Received:
    94
    Location:
    Connecticut
    The Pro and Advanced can use up to 64GB cards according to the specs page.
     
    Theradrone likes this.
  20. ianwood

    ianwood Taco Wrangler
    Staff Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    4,910
    Likes Received:
    1,789
    Location:
    Lost Angeles
    Are you stopping the recording before shutting off? If you don't, the last file will not be closed properly and will be corrupted. There are ways to fix the files but make sure you stop the recording before powering down.