Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom 3 Standard Firmware

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by Madmaxxed, Apr 14, 2016.

  1. Madmaxxed

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    9
    Hello all. I recently downloaded the latest firmware for my P3S. Everything went smooth with the download. I received a compass error when trying to calibrate the compass before the first flight since the download. It kept telling me to exit GPS mode or something along that line. I moved around a bit and was able to get a successful flashing green on the compass calibration. I did do an IMU and gimbal calibration right after the firmware update too.

    I just noticed that when I power everything up, RC, Bird, and Iphone, I see the banner in blue inside the DJIGo app saying phantom 3 standard firmware downloaded. If I click on that it prompts me to download. If I open my about file in the app it was showing me 2.7.1 for the app and 1.2.40+ for the aircraft. I'm not sure because it all went through. If I wait long enough and check the about it shows the current and latest firmware. Should I go ahead and click the blue banner again and try running it again or just ignore it?

    Thanks in advance!
     
  2. Madmaxxed

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    9
    It just dawned on me, I'm not sure if it has to do with the battery pack. I was using a new battery when I noticed the blue banner. i'll try the original pack and see what happens first. Maybe I have to update for the new packs I got?
     
  3. Madmaxxed

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    9
    confirmed. I don't get the blue banner in the start up screen of the djigo app with the original battery. Under about in the menu I see the latest version FW. With the two new packs I recently purchased I get the blue banner and an older version showing under the about in the menu.
    should I download again using the two new packs?
     
  4. Auusie_P3S_pilot

    Joined:
    Feb 8, 2016
    Messages:
    78
    Likes Received:
    10
    Yes, i had to do the same thing with the new pack i got this week.
     
  5. Madmaxxed

    Joined:
    Apr 10, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    9
    Yup, all good. Downloaded the update for both packs. Checked all my settings and are good to go now!


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app