Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional Phantom 3 didn't come back when lost connection

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by myke cheng, Aug 10, 2015.

  1. myke cheng

    Joined:
    Aug 10, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have been flying a couple of times with lost connection, and I always make sure my RTH attitude is enough everytime before fly, so it always come back automatically. But yesterday when I fly up to 1000m distace, it suddenly lost connection again, I didnt worry much about it as I was pretty sure it gonna come back, so I was just waiting my P3 fly back, then about 2 minutes later, images come up in my ipad and it connect again, then the Strangest Thing is: the drone still at the exact same position before it disconnected, it didn't come back home even it lost the connection!!

    So luckily I could fly it back at last but I so worry now, is that failsafe function got any bugs? Or did I do anything wrong as I tried to change the RTH attitude in mid flight, whould it affact anything of it?

    I have all the video and flight logs with me, wondering anyone had similar situation before or anyone can check the log for me to let me know what's the problem??
    Thanks!
     
  2. Axidrain

    Joined:
    Aug 1, 2015
    Messages:
    37
    Likes Received:
    20
    losing video feed and controller signal are 2 different things.
     
    QuikSilver15 likes this.
  3. myke cheng

    Joined:
    Aug 10, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Got it, maybe my app says disconnected but the controller still connecting with the bird?
     
  4. Ezookiel

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    575
    Likes Received:
    153
    Location:
    Canberra Australia
    Sounds like it.
    If it happens again - especially if you haven't got the battery time left to wait around for a few minutes to see if it will come back, maybe try manually activating a RTH just in case.
     
    QuikSilver15 and myke cheng like this.
  5. djivinz

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    Got my first fright today, first bad connexion video, shaky FPV then lost of connexion from remote... Clicked frenetically on RTH and it came back.

    However when I lost connexion, the video is shaky, I don't really see what happened during the time I was 'lost'.

    The SD card being on the camera, the video should stay smooth even if connexion is lost, no?
     
  6. Hamstn

    Joined:
    Jul 27, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    3
    Connexion is a variant spelling of connection

    Learn something new every day.
     
    III% Streve likes this.
  7. bobmyers

    Joined:
    May 10, 2015
    Messages:
    3,611
    Likes Received:
    866
    Location:
    San Antonio, TX
    Yes
     
  8. djivinz

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    It's what I thought... I have a green line at some point on my video, a black screen, quick freezes... Only in the video where I lost connexion, both in the iPhone app and the file on the computer...
     
  9. landmannnn

    Joined:
    Jan 18, 2015
    Messages:
    350
    Likes Received:
    62
    Location:
    Coventry and Limoges
    But obsolete.
     
  10. Mordor

    Joined:
    Jul 27, 2015
    Messages:
    639
    Likes Received:
    114
    I confirm.
    On the first flys i did loose video connection due crash/app, but still i was on control of the quad...so, no automatic return...
    In conclusion, the best way is to activate it on the controller.....i think.
     
  11. hidaven

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Messages:
    317
    Likes Received:
    110
    Read my newly posted thread! Had a strange RTH glitch as well......there might be a bug in the newest update! RTH may now be short for return to hell!
     
  12. Dansonamission

    Joined:
    Aug 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    7
    The remotes LED is green when connected to the aircraft. Be sure to check this when the app is telling you no signal.
     
  13. hidaven

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Messages:
    317
    Likes Received:
    110
    Green light may have flickered.......I'm just puzzled,as to why it shot up to 250 feet when the altitude is set at 30 meters.