Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Advanced Phantom 3 Advanced - Update Problem

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by aljoseph, Apr 11, 2016.

  1. aljoseph

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    2
    Trying to perform the latest update to my P3A. Aircraft update seemed to go ok, but not so on my controller. When I turn controller on and initiate the Go App (IOS), it says I have a Phantom 4. If I disconnect the display, I can change settings to P3A but as soon as I reconnect or turn controller on, it says I have a Phantom 4. Can anyone assist?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,061
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    Try reinstalling DJI GO.
     
  3. aljoseph

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    2
    Just reinstalled the DJI GO app. No change. From the GO Home Page with RC off, I select Phantom 3 Advanced. As soon as I turn the controller on, the device changes to Phantom 4. There is no dropdown to change it back unless I either turn the power off or pull the display plug. All was fine until I attempted the latest update. The aircraft update went okay. I had controller off. I turned the aircraft power off and am attempting to update the rc unit via wifi. The problem as described above is where I am. Help
     
  4. aljoseph

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    2
    Fixed. I was advised to turn the aircraft on so it could "report" to the controller that it was a P3A. I could then update the RC. All seems well now.
     
    m151dave likes this.
  5. Melvoid

    Joined:
    Jul 29, 2013
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    Location:
    Spring Green, Wisconsin
    I believe I need to update my firmware in order to get the waypoints to work. I know I'll have lots of questions, but first off, when I go to the DJI site for downloads, it's only showing P3 "Professional." I have an Advanced. Up to now, I thought the main difference between the two was the camera. Is this true? Same firmware?
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,061
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    Follow my steps here.
     
  7. Melvoid

    Joined:
    Jul 29, 2013
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    Location:
    Spring Green, Wisconsin
    Thank you. The instructions I downloaded were difficult to follow. I've been a technical writer for 28 years and I couldn't make heads or tails. At a glance, yours look much more detailed and exact. I need to be walked thru and told what order, etc... and yours look like they'll do that. Thank you!!