Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Need some help with setting up H3-3D gimbal on P1

Discussion in 'Phantom 1 Help' started by ryan.beauchesne, Apr 9, 2015.

  1. ryan.beauchesne

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi there. I'm a noob as you'll quickly tell, but would love how to figure out how I might get this gimbal installed - and right now I'm just not sure if what I even have is compatible with the P1 and what other pieces I might need..

    So I have phantom 1.

    I bought a H3-3D gimbal from Amazon, but only after noticed that it's version 1.1, and on the box it says for Phantom 2 only.

    I realized the mounting bracket didn't fit the P1, so I bought the bracket to connect the gimbal frame to the P1. All good there.

    But my question is - can this even work with my P1? And what else do I need?

    Really appreciate any help!

    : )
     
  2. IflyinWY

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    939
    Location:
    Where the deer and the antelope play
    Hey Ryan,

    to start with... WeLcOmE tO tHe FrEaKiNG party.

    Alrighty now, lets be serious. So you have a bird. Lets see some pics or info so we know which Phantom you have. Humor me.
    You are thinkin about a gimbal. Lets see some info, preferably an informative link. What did you buy? What did you buy to make it work? What do you want to do with it? Which camera are you going to place in it?

    So many questions, so little time.

    More info = better answers.
    Later
     
  3. ryan.beauchesne

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thanks for the welcome! More info I can definitely do.

    Here's pics of my P1 with the gimbal, and the other parts that came with the gimbal. Here's a link to the gimbal I bought as well: http://www.amazon.ca/dp/B00JAY4CZ6/ref=pe_386430_126088100_TE_item

    I have a GoPro Hero 4 black and 3+ black. I can use either of those.

    I've only been taking aerial photos to date since the video just isn't stable enough to do anything with it, which is why I'd like to get te gimbal working - to finally get some good video.

    Thanks! :)

    Ryan
     

    Attached Files:

  4. ryan.beauchesne

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    To clarify - I've only screwed on the gimbal and haven't 'electronically' connected or upgraded anything. (Got excited and just wanted to see it on there!)
     
  5. IflyinWY

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    939
    Location:
    Where the deer and the antelope play
  6. Marlin009

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,091
    Likes Received:
    515
    Location:
    West Coast of Florida
    Personally, I'd pack up the gimbal and return it to Amazon.
    Then buy something compatible with the P1.
     
  7. ryan.beauchesne

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thanks IFlyinWY for takin a look anyway. And Marlin009, I think that's exactly what I'll do. thanks. BTW, currently in west Florida too on vaca (Homosassa).
     
  8. Marlin009

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,091
    Likes Received:
    515
    Location:
    West Coast of Florida
    Just south of you in Hudson. That's a nice area up there. Enjoy.
     
  9. IflyinWY

    Joined:
    Sep 12, 2014
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    939
    Location:
    Where the deer and the antelope play
  10. legrandphoto

    Joined:
    Jan 1, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    Location:
    Florida
    Have you figured this out yet? I have a H3-3D on my P1 and may be able to help if you haven't.
     
  11. ryan.beauchesne

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hey thanks for jumping in! I took the advice of an earlier comment and returned that Gimbal.. But what would you recommend now? I haven't seemed to be able to find any sort of gimbal that's actually meant for the P1.. I've even considered just getting a new copter but I kinda don't want to since what I have works well..
     
  12. legrandphoto

    Joined:
    Jan 1, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    Location:
    Florida
    I had a P1 with the H3-2D and needed a second as a backup i already had a ton of money invested in batteries so I didn't want to start over so I bought another P1 this time with the H3-3D. I got the H3-3D last september and its been great. this is what I have in mine:
    1.H3-3D with GCU
    http://www.amazon.com/DJI-H3-3D-Per...?ie=UTF8&qid=1434034162&sr=8-2&keywords=h3-3d

    2.PMU v2
    http://www.amazon.com/DJI-Naza-M-Multi-rotor-Pilot-Version/dp/B00CR5H75C/ref=wl_mb_wl_huc_mrai_21_dp

    3.DJI Zenmuse H3-3D Part 49 Mounting Adapter for Phantom (Mounting adaptor plate and longer landing gear)
    http://www.amazon.com/DJI-Zenmuse-H3-3D-Mounting-Adapter/dp/B00LNUH1D0

    This solution requires some soldering but its not too bad. If you have FPV the IOSD mini is a must and the FPV hub works great to hook everything up.