Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

losing signal between phantom and controller

Discussion in 'General Discussion' started by mattan, May 6, 2015.

  1. mattan

    Joined:
    May 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Hello,
    I have phantom 2 vision + v3.0 .

    I bought it from a neighbor that is a pro with flying drones , he said he never crashed it and he have the recite that prove that he bought it two weeks before I bought it from him , it's that he want the phantom 3 .
    It is the controller with the gimbal wheel ...
    I was flying it in open space ( mountains)

    im flying on Phantom mode.
    when the drone is away about 100m it lose the signal of the controller, and going into going home mode,does someone knows why? all equipment is full charged and updated.

    Thanks
    Matt
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,034
    Likes Received:
    5,603
    Location:
    US
    Are your antennas pointed properly -- like this?

    [​IMG]
     
    ali likes this.
  3. mattan

    Joined:
    May 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    yes
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,034
    Likes Received:
    5,603
    Location:
    US
    You should be able to greatly surpass that range if nothing is blocking the signal. Perhaps there is some kind of interference in that area. Try flying in a different location to see if the same thing happens.
     
  5. mattan

    Joined:
    May 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    i did try it in different locations...
    i think ill try to change it to FCC instead of CE....
     
  6. thestone11

    Joined:
    Mar 3, 2015
    Messages:
    296
    Likes Received:
    32
    Location:
    Alberta Canada
    Plug in your Phantom to phantom assist and check the boundary setting too.
     
  7. J.James

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    1,882
    Likes Received:
    162
    Location:
    Upstate NY
    One of my phantom visions started all the sudden going in to RTH at about 100m or if it was abouve about 40 feet over head a few weeks ago when its never had a problem before. Turns out the wire to the antenna in the controller which was one of the newer ones and only a few weeks old got its self kinked and the outer sheathing got nicked right inside the joint of the antenna were it bends. So it was actually caused just from the antennas joint pinching it.
     
  8. mattan

    Joined:
    May 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    so shou
    so, should i open the controller to check it?
     
  9. J.James

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    1,882
    Likes Received:
    162
    Location:
    Upstate NY
    I wouldn't hurt. being you got it used and no worry about voiding djis almost non existent warranty any way.
    Just be careful with making sure any of the plugs go back in the right spots. and not to pinch any other wires in between the 2 haves when you close it back up.

    If it is a pinched broken antenna wire tho the only real cure is to replace the whole antenna with an antenna mod upgrade. Which involves needing a ipx to sma pig tail cable and a 5.8ghz wifi style antenna with an sma screw in connector . and some changes to the hole on top so that the replacement connector can be held in place when the 2 halves are shut.

    But I guess first we can wait to see if thats the problem or not. If it is then can point you were to see how its done. If its not there are a few other things you can check on the phantoms side of things. like if both the tiny 1/2 inch long thin wire on the end of the antennas on the legs are straight. or not missing on the antennas. That wire can be pretty delicate and can break of. Or if bent can effect reception.
     
  10. HeisenbergAR15

    Joined:
    Jan 18, 2015
    Messages:
    33
    Likes Received:
    2
    Did you ask your neighbor whom it bought it from if he had the same problem?
    I had the exact same problem with a brand new phantom vision 2 plus with the v3 update (gimbal wheel on controller etc.) I did as suggested by this forum and Dji tech support checking the flight assistant for updates and the distance limitations.. Different locations etc.... Dji wanted me to send it in for repairs I said since it was brand new with this problem I wanted a new one. No problem they e mailed me shipping labels and they sent me a brand new one once they recived the defective one. If you're neighbor just bought it and has the receipt send it back for a new one you shouldn't have issues with a new unit. Dji tech support is easy to work with if you tell them what you want and have the patience for long times on hold when you call.
     
  11. mattan

    Joined:
    May 6, 2015
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Thanks guys
     
  12. sczurolapek

    Joined:
    May 15, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    maybe problem with batteries?
     
  13. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    568
    Location:
    Sydney Australia
    I had the same problem. The black antenna cable kinked at the neck of the antenna hole. I had a spare old controller and did a transplant.
     
    J.James likes this.