Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

keep loosing data/video feed but have control

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by mjr tom, Sep 5, 2015.

  1. mjr tom

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    I am new at flying but this is a recent problem. The last few times I have flown my P3A I loose all feed to my tablet but still have control of the unit so have to operate it visually. This usually happens after about 10 - 15 minutes of flight. At the top of the screen it states disconnected. Distance is not the issue as I was working with the P3 while it was sitting on my deck 10' away and I lost connection. Even turning the P3 off and restarting it did not work. Finally I shut everything down and started it all up again to get it operating. Any idea as to why I might be loosing connection with my P3A? Thanks for your help.
     
  2. FunN4lo

    Joined:
    Apr 27, 2014
    Messages:
    171
    Likes Received:
    57
    android or iOS?
     
  3. ler1

    Joined:
    Aug 11, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I have the same issue on andriod the problem only started after last firmware update and new djigo app, lost all video feed and signal then went into rth p3 was only 30 metres away
     
  4. Jeff48920

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    502
    Location:
    Pomona, IL
    Try a new Micro SD card or a new cable. These have solved a number of these kinds of issues.
     
  5. mirrorimage

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Messages:
    384
    Likes Received:
    113
    Location:
    Palo Alto, California
    That can't be the answer. I've only bought my DJI a few days ago. Ran tests against the SD card and it's prefect. It appears to be a software issue. Mostly 100% went away for me when I turned off bluetooth and wifi.
     
  6. mjr tom

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    and
    and
    android
     
  7. mjr tom

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    I find it hard to believe that the cable or chip could be the problem but you never know. I only have 21 flights so all should still be good and tight.
    Thanks though
     
  8. mjr tom

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    You are correct. this never happened until the last update. I never thought of that. ehx
     
  9. ral

    ral

    Joined:
    Sep 5, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Same problem her on android on almost New p3p after go app 2.02
     
  10. John Locke

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Messages:
    2,913
    Likes Received:
    1,101
    Location:
    Yorba Linda, CA
    Have you tried a less busy channel for video downlink? Or do you have it set to "Auto" for channel selection?
     
  11. Tom M WI

    Joined:
    Jul 11, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    12
    Location:
    Wisconsin USA
    You could try turning off video cache in the dji go app, also uninstall the updates for google play services and uncheck the auto updates for it. I was also getting disconnects til I did this, and it's been good ever since.
    Hope this helps.
    Happy flying!!
     
    RadRich and Meta4 like this.
  12. ral

    ral

    Joined:
    Sep 5, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Mine is on auto can not use manual Chanels whitout changing the tab language here in denmark
     
  13. ral

    ral

    Joined:
    Sep 5, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I Will try thanks
     
  14. mjr tom

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    J
    Just had it on auto. Will try to manually set it. thx
     
  15. mjr tom

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    One thin
    One thing I just thought of was that I was quite a ways out of town. Not even a house for miles so don't know how any channel could be busy but I certainly don't know. thx
     
  16. AndyK

    Joined:
    Jun 28, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    5
    Hi tom , I had a similar issue with my p3a and it was caused by me, tethering my iPad Air 2 to my iPhone whilst flying. I was trying out live streaming to you tube. My video feed would become very distorted and and would eventually disappear completely still leaving me with full control over the p3
    A.
     
  17. Topron44

    Joined:
    Jul 25, 2015
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    If it's a hot day, my IPAD will get too hot and start shutting down.
     
  18. ler1

    Joined:
    Aug 11, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi all just an update from my post saying p3 disconnect no signal mid flight, app on andriod nexus 7 screen just goes blank, this is still happening even after latest fw update 1.4.00 lucky for me the rth still works but its really scary for a few minutes while you wait with fingers crossed, this disconnect problem started after 1.3.20 and dji go app update, tried new SD card and re connected rc, also stop all auto update on nexus and tried nexus in aeroplane mode, this problem has took all fun out of flying for me, I am sure its only a matter of time before I lose my p3 because of this, there are hundreds of people reporting the same issue but dji does not seem to listen, anyone have any ideas to help me out thanks
     
  19. sdharris

    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    450
    Likes Received:
    151
    Location:
    South West, England
    Have you tried your tablet in flight mode i.e. wifi and cellular switched off? I tend to have something similar on the iPad 2 Cellular when out and about and I leave wifi on. I don't know if the wifi on the iPad keeps cycling between 2.4ghz and 5ghz searching for hotspots but switching wifi off solves it for me.
     
  20. ler1

    Joined:
    Aug 11, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi sdharris yes I have tried it in flight mode today but still the same, was hoping this new 1.4.00 update would solve it but the problem is still there, not had any problems with nexus disconnecting until I went onto dji go app, but I read other people this is happening to use all tablets ie iPad nexus Samsung it has to be a fw bug or there are a lot of faulty rc , its horrible flying now as I am just waiting for it to happen, flying in open field too