Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Iris Control

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by JeffDV50, May 13, 2015.

  1. JeffDV50

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    1
    Am I completely missing something or is there no iris control with this camera? As far as I can tell exposure is set by either changing shutter speed or ISO. There should be an ability to lock down ISO and shutter at desired levels and then expose with Iris.
     
  2. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    425
    Location:
    North York Moors
    The aperture is fixed, this is fairly normal with what amounts to an action cam.
    You have to work around it, this is why there's so much interest in ND filters.
     
  3. JeffDV50

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    1
    I have a 3-stop ND filter arriving from RageCams tomorrow. It's a shame there's no iris control. There certainly is on the $500 Blackmagic Pocket Cinema Camera, as well as my $16k Canon C300 (That's what everyone paid when the cam first came out) and it also has built-in ND filters. Oh well...
     
Loading...
Similar Threads - Iris Control Forum Date
Iris control Pro/Adv Discussion Oct 18, 2016
Controller Compairison. GL300C vs GL300A vs GL658B Phantom 4 Discussion Sep 29, 2016
P3 inside 800 y/o Irish Cathedral Photos and Video Aug 22, 2015
We had our Inaugural Irish flyers meet up General Discussion Aug 21, 2015
Iris crash Pro/Adv Discussion Aug 15, 2015