Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

How many batteries before you remote needs to charge?

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by plogibear, Oct 5, 2015.

  1. plogibear

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    I'm thinking of getting 3 batteries for my phantom 3 standard but was wondering how long does the remote last?

    I mean up to how many battery changes can i run my phantom 3 standard before the remote runs out of juice...
     
  2. Timritchieblue

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    28
    Should be fine, after I run 2 packs, my remote is more than half charged. I think 3 packs would be about limit.
     
  3. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,990
    Likes Received:
    5,591
    Location:
    US
    I can run about 10 batteries before I need to charge my remote controller.
     
    BigAl07 likes this.
  4. BigAl07

    BigAl07 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 5, 2015
    Messages:
    2,362
    Likes Received:
    1,267
    Location:
    Western North Carolina
    I've ran all (4) of mine out and still have plenty of BATT power on the Tx left over.
     
  5. happytreefriends

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Messages:
    152
    Likes Received:
    32
    After running 3 batteries back to back, I still had 2LED's lit solid.
     
  6. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,652
    Likes Received:
    5,704
    Location:
    Amory Mississippi
    I've always carry a couple of battery banks with me and cables just in case I need extra power . Never have needed them but good to have in ya bag .
     
  7. plogibear

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Can you use the remote while connected/charging on a power/battery bank?
     
  8. dirkclod

    dirkclod Moderator
    Staff Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    10,652
    Likes Received:
    5,704
    Location:
    Amory Mississippi
    I haven't tried with this one but have had it plugged in to the Extender on my Vision a few times with no issue's.
    I don't see why not and will let my TX get low and try it just to see .