Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Gimbal shake

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Ted4797, Jan 25, 2016.

  1. Ted4797

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    978
    Likes Received:
    157
    Location:
    Florida
    Rebuilt gimbal but it shakes. Coming from the roll arm motor. Changed the board but same. Shaft is set ok. I took the rotor out as it was loose anyway and there is a small chip out of the stator magnet. It is on the edge. It does emit a screech when shaking then the whole thing shuts down. Is the chip the problem?
     
  2. Ted4797

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    978
    Likes Received:
    157
    Location:
    Florida
    I replaced the motor but the screech and shutdown remain. The screech is hard to pinpoint.
     
  3. Ted4797

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    978
    Likes Received:
    157
    Location:
    Florida
    Thoughts?
     
  4. buford

    Joined:
    Sep 26, 2015
    Messages:
    757
    Likes Received:
    146
    Just went through a gimbal episode of my own. Couldn't figure it out, but there's a guy on here, he goes by Hunch, he's the gimbal expert. Shoot him a message. He can help you, or he can fix it, one of the two.
     
  5. Mako79

    Joined:
    May 16, 2014
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    567
    Location:
    Sydney Australia
    Could be foreign metallic fragments in the motor.
     
  6. Ted4797

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    978
    Likes Received:
    157
    Location:
    Florida
    I changed the motor. Then it felt like it was coming from the main board. I fooled around and got ride of the screech. However the gimbal dies after a few minutes. Never get video. When I started this nightmare I had video and it was a horizontal problem. I seem to be ok on that now but no vid
     
  7. Ted4797

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    978
    Likes Received:
    157
    Location:
    Florida
    All set. Replaced ribbon cable. One blade missing from gimbal main board fan. Works ok