Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Galaxy Note 5 or the Galaxy S6 Edge +

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by ksavoie, Aug 25, 2015.

  1. ksavoie

    Joined:
    May 29, 2015
    Messages:
    96
    Likes Received:
    21
    Anyone using the Galaxy Note 5 or the Galaxy S6 Edge +?
     
    AlmostTan likes this.
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,815
    Likes Received:
    5,540
    Location:
    US
  3. ksavoie

    Joined:
    May 29, 2015
    Messages:
    96
    Likes Received:
    21
    Again, I'm about to pull the trigger on a Note 5. Is anyone using it? How is it working out?
     
  4. claudeauguste

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    I currently use the note 4 edge. I used my brothers Galaxy S6 Edge Plus yesterday to see if I would get better video reception, still the same issue. I am thinking about going to an iPad for my phantom 3
     
  5. ksavoie

    Joined:
    May 29, 2015
    Messages:
    96
    Likes Received:
    21
    @claudeauguste on my Note 3, If I CLEAR RAM and fly in airplane mode and in the GO app turn off "Cache locally when recording" then I do not have any problems.
     
  6. ST94010

    Joined:
    Jul 26, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    2
    Location:
    San Mateo, CA
    I would hold. DJI GO not functioning on my Note 5. Falling back to using my iPad. Not happy about it but as a phone, it has been great!
     
    MaxLexxx and witold like this.
  7. MaxLexxx

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    It worked with my Note 4 great but WILL NOT work with my new Note 5.
     
  8. iiMjBii

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    2
    Location:
    San Diego, CA
    I recently upgraded to a Note 5 on AT&T and now it does not work. The wifi keeps dropping out every 5 secs or so.

    Is that the same issue you are having?
     
  9. MaxLexxx

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I get the wifi signal fine but the app wont connect to the camera. I just get to the blue screen and the thing just keeps spinning but never connects.
     
  10. MaxLexxx

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I am using FC40 app
     
  11. EPT160

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Messages:
    92
    Likes Received:
    14
    Location:
    Australia
    I was using a S6, but I believe there are to many things happening using a cell phone to control the P3. You have a lot of services running that are needed for the cell but just not needed for use as a monitor - even in airplane mode. I was able to get my s6 to run most of the time by closing as many services as possible etc etc. But I still had fairly frequent crashes.

    So purchased a Galaxay Tab S2 - 8' (non cell). Uninstalled as much bloatware as possible, then disabled about 20 different apps. Also turned off auto update apps in the settings of the 'play store' app.

    Then only installed the DJI GO and Litchi apps. So I don't think there is much running in the background. Since doing this and now using the Tab S2, I have not had a single crash, with either app, though I mainly use Litchi. I can also run with GPS enabled and wifi to connect to my s6 cell for map info. All runs very smoothly and the screen is brilliant.
     
  12. PhantomFoxtrot

    Joined:
    Jul 10, 2015
    Messages:
    25
    Likes Received:
    13
    Location:
    Flushing, MI
    Using note 5 here and I have had absolutely zero issues. Was using note 3 prior and had constant video drop outs and app closures. Not once with my Note 5 and daily flights for 3 weeks.
     
  13. JonEQuest

    Joined:
    Jan 5, 2016
    Messages:
    429
    Likes Received:
    69
    Location:
    New Orleans Louisiana area
    Old thread but wanted to know what the optimum settings were for the Note 5. I actually traded my P3A for a P3P just to get better video processing to help with FPV more than a need for 4K resolution. 1) Does "Force GPU Rendering" help? and 2) Would "Turn on 4x MSAA" matter at all? These are both in "Developer Options" of course.