Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

FPV setup doubts

Discussion in 'Phantom 1 Help' started by x8xDantex8x, Jan 19, 2014.

  1. x8xDantex8x

    Joined:
    Jan 18, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi Guys I own a Dji Phantom ( Stock ) and a Zenmuse gimbal already installed. I purchased a lilliput 664/w 7" monitor with 5.8ghz Fat Shark receiver (http://www.amazon.com/gp/product/B00F2O ... UTF8&psc=1), an immersion RC 5.8ghz 600mw Video Transmitter and some cables I'm not too sure if they'er the right ones (http://www.amazon.com/gp/product/B00CZ5 ... UTF8&psc=1) and (http://www.amazon.com/gp/product/B00D85 ... UTF8&psc=1).

    I would like for you to tell me if what I have is what I need for my setup or if you recommend me something else or better. I also want to install an OSD but I was wondering if I could buy the OSD with cables already made. I also want to know what is the "LC Power Filter" for, how many batteries you use on your phantom, if I should replace the motors and the blades, and wich one would you recommend me?
    If I should buy a Futaba radio and why should I buy one and what model you recommend.
    I want to give you my thanks in advance
     
  2. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    The second cable you linked (the power cable) will work directly with your transmitter. The other one (the video cable) will work with the gopro, but the plug on the other end won't connect to your transmitter. For that you'll need this cable instead: http://www.readymaderc.com/store/index. ... ts_id=1296
     
  3. x8xDantex8x

    Joined:
    Jan 18, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks sr I already ordered the right cable. Any other advise, like what kind of anthena should I use?
     
  4. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    The SpiroNet set immersion makes to go with that Tx has worked fine for me so far, but I haven't tried to push it to long ranges. There's a number of other available models of cloverleaf antennas as well you can use, most any of them should give you better range than the stock antennae. Just remember that the 5.8GHz band isn't tolerant of anything (and I mean anything) blocking the line of sight between Tx and Rx.
     
  5. ianwood

    ianwood Taco Wrangler
    Staff Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    4,932
    Likes Received:
    1,806
    Location:
    Lost Angeles
    Have you put your FPV together yet? I found out the hard way that the Immersion RC 600mW transmitter doesn't work very well with the Lilliput 664/w (FatShark version). Lots of banding, break ups, horizontal sync loss, etc. at very short range. Doesn't work past a couple hundred feet. I have no idea why this is as they are the same frequencies but apparently the Immersion 600mW version doesn't support certain receivers. The 250mW version apparently is fine which I have since ordered and will install this week. Let me know if you have different results.
     
  6. Salomonm

    Joined:
    Jan 26, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I purchased a Lilliput 664/w and using a 600mW Immersion Vtx. According to Lilliput this display is compatible with immersion... Check this YouTube video, Is this the problem that you are having? I notice the issue when recording daylight. Don't see the problem if its inside the house or at night….

    https://www.youtube.com/watch?v=ApZCGKI ... e=youtu.be