Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. Gourls

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    2
    Hi all.

    When I go into my dji go app and enable all the settings like forward sensing, horizontal, Max alt etc etc and then go out of the app, turn the app back on, everything is disabled.
    Has anyone ever had the same issue before?
    Any help greatly appreciated.

    I must say that the phantom is not connected when I do this. I just have the app open on my iPhone and iPad.

    Thanks


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  2. Gourls

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    2
    Or do i have to set all these settings each time I boot up the app?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  3. WWK888

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    662
    Likes Received:
    194
    Some settings need to be set while connected.


    Sent from my iPad using PhantomPilots
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,771
    Likes Received:
    5,524
    Location:
    US
    Just to clarify, WWK888 is saying the Phantom must be connected to DJI GO when setting many of the settings in DJI GO. Keep in mind that many of those settings will be reset to the defaults after installing new firmware on the Phantom too.
     
    WWK888 likes this.
  5. Gourls

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    2
    Thank you very much for the info. WWK888 & msinger


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
    WWK888 likes this.
  6. tcope

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    1,385
    Location:
    Salt Lake City, UT
    Think of it this way... those settings are saved on the Phantom as they need to work even when not connected to the controller (for example, when a Return to Home happens). So they need to be updated on the drone itself. Hence the need for a connection to change those settings.
     
  7. ussvertigo

    Joined:
    Jan 28, 2014
    Messages:
    333
    Likes Received:
    68
    Location:
    South Georgia
    Once you set them while connected they will stay. If you go back to dji go without a connection it will not show those settings, until you're reconnected, right?
     
  8. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,771
    Likes Received:
    5,524
    Location:
    US
    That is correct.
     
  9. Gourls

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    2
    Thanks everyone :)


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app