Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Compliance mode - CE --> FCC?

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by alenic, Jan 20, 2015.

  1. alenic

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    DJI Phantom 2 Vision

    Hi, I live in Sweden, Europe. I would like to try FCC-mode.
    I have turned the knob on the remote controller full clock-wise.

    All that is fine! The remote controller beeps twice upon start.

    Then I did an update on the remote control via RC system assistent. (opened the front and connected a mini-USB)
    In the RC assistent on my MAC I saw that I even could change to FCC mode in the "Compliance mode" window, right to where I change mode 1 or 2.

    So my questions are:

    Should I ONLY turn the knob on the controller full clock-wise or should I even change to FCC-mode in the RC system assistent?
    Is it ok to make both or should I put it back to CE in the assistent and only turn the knob clock-wise?
    Are there any negative parameters to think about flying in the FCC-mode?

    Many thanks in advance!
    Your help in this forum is enormously appreciated!

    Alexis
     
  2. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    Re: Compliance mode - EC --> FCC?

    Changing the mode swaps the control sticks over, so best avoided.
    It's a bit unclear if you *must* also change to FCC in the software but definitely seems sensible to have both the same.
     
  3. N017RW

    Joined:
    May 2, 2014
    Messages:
    6,256
    Likes Received:
    1,617
    Location:
    Palm Beach Co.- FL
    Re: Compliance mode - EC --> FCC?


    See your other [duplicate] post.
     
  4. alenic

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Thanks to both of you.

    4wd, what do you mean "sensible"?
     
  5. RCRookie

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    703
    Likes Received:
    11
    Location:
    East Texas
    Its "sensible" to make settings in hardware and software MATCH... to avoid conflicts and errors.
    sensible=logical

    I believe thats what he meant.
     
  6. tsoban

    Joined:
    Jan 30, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    I did following test:
    1. EC mode indicated in Software and Hardware (knob position), RC range approx 500-600m (2 flights);
    2. I switched to FCC in software (no hardware), RC range 800-840m (3 flights);
    3. Switched to FCC also in hardware, RC range >1100m (over 3 flights max not yet determined).

    So I can confirm that is 'sensible' to have both software and hardware switches in agreement.