Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Cable cam for P3

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by sergekouper, Sep 13, 2015.

  1. sergekouper

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    752
    Likes Received:
    128
    Location:
    London UK
    I'm very happy with the new features we just got for the P3 that makes it now a very serious flying camera! But as a spoilt child who has never enough toys to play with, I was wondering about that cable cam feature that would be another great improvement. Do you think it is something we could hope on the phantom , is there any app around to add to the system?
     
  2. 43k

    43k

    Joined:
    Jul 3, 2015
    Messages:
    255
    Likes Received:
    95
    Location:
    Sweden
    What is the difference between a cable cam function versus a route with just two way points?
     
  3. Frogbone

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    60
    Likes Received:
    7
    Location:
    Minneapolis
    Autoflight Autopilot dowes it. It's called Zip Line feature.

    The difference between that and waypoints is that you can yaw or focus on a subject to the left or right or wherever while the aircraft flies from point A to point B. In waypoints the camera I believe always points at the next target point.
     
  4. 43k

    43k

    Joined:
    Jul 3, 2015
    Messages:
    255
    Likes Received:
    95
    Location:
    Sweden
    No, as I understand it, while flying a route using way points with the DJI Go, you can tilt and pan (yawn craft) freely.
     
  5. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    Course Lock does almost the same thing.
     
  6. rrmccabe

    Joined:
    Jul 2, 2014
    Messages:
    1,647
    Likes Received:
    358
    Location:
    Ankeny, Iowa
    Try litchi. You click mission and fly to point a. Frame shot including camera tilt. Flight to point b and do the same. Then just hit play. If flIes a to b and interpolates the tilt, yaw, elevation as it goes. You can use the C1 or c2 buttons on controller set the points if you like.

    Sent from my SM-T700 using Tapatalk
     
    sergekouper likes this.
  7. 43k

    43k

    Joined:
    Jul 3, 2015
    Messages:
    255
    Likes Received:
    95
    Location:
    Sweden
    I don't understand, how do you mean?
    With course lock you will still need to maneuver the craft. I do not see much similarity there.
     
  8. sergekouper

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    752
    Likes Received:
    128
    Location:
    London UK
    Fantastic, Just what I'm after. And is litchi compatible with the new firmware? does it come as an extra feature on Go or is it a whole different app?
     
  9. rrmccabe

    Joined:
    Jul 2, 2014
    Messages:
    1,647
    Likes Received:
    358
    Location:
    Ankeny, Iowa
    Serge, it is in final release. Runs on DJI latest firmware and the base Litchi app currently includes all features. So will do Follow me, orbit and GS (Missions) for the base price.

    So you are good to go.
     
  10. sergekouper

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    752
    Likes Received:
    128
    Location:
    London UK
    Great. Thanks for that.
     
  11. AndyS

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    76
    Likes Received:
    20
    Agreed. I had my first go of the autopilot app yesterday and loved it. For zip line I set point A around 20m above the takeoff position and then point B was set 100m away and 80m high. I was able to set the camera focus point on an old fort and press go, letting the app yaw the bird while it kept the camera pointing at the focus point. Great feature and will definitely help to get great shots.
     
  12. rrmccabe

    Joined:
    Jul 2, 2014
    Messages:
    1,647
    Likes Received:
    358
    Location:
    Ankeny, Iowa
    Serge, thing to keep in mind is the apps are for two different OS. I just noticed your signature. If you are Apple then you are not going to be able to run Litchi

    Litchi is Android Only and AutoPilot is iOS only as far as I know.
     
  13. sergekouper

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    752
    Likes Received:
    128
    Location:
    London UK
    Thank you rrmccabe, yes I am iOS, I've to go for Autopilot then... ;)