Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. JackH

    Joined:
    Jul 11, 2016
    Messages:
    75
    Likes Received:
    6
    Location:
    Chonggong, China
    Can someone tell me about this scenario?

    Prefilght and everything ok and Home is set (P4). I take off and fly in P mode. Then later I switch to ATTI mode. Now switch back to P mode.

    Does the P4 keep the Home location after all this so it can RTH?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,066
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    Yes. After takeoff, it will only change if you manually reset it in the following section of DJI GO:

    DJI-GO-Home-Point-Settings.png
     
  3. JackH

    Joined:
    Jul 11, 2016
    Messages:
    75
    Likes Received:
    6
    Location:
    Chonggong, China
    That makes sense to me. But the first time I tried Atti mode in flight then I switched back to P mode and used the RTH button, my P4 landed about 10 meters from the original Home location. That's why I asked about this.
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,066
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    If you want to see if the home point was changed, upload your TXT flight log here.
     
  5. Wolverine750

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    67
    Likes Received:
    19
    Not entirely true...

    I took off from under a bridge once (I know I know....shut up) and it got confused and lost gps. It then reassigned my home point, on its own, to the middle of the water and stayed in atti mode until I landed it (18 mph winds, so a white knuckle landing). Flight logs later explained just how much trouble I was in.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,066
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    Got that TXT flight log?
     
  7. Wolverine750

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    67
    Likes Received:
    19
    Yes, but last time I posted it everyone made fun of me for launching from under a bridge!


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  8. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,066
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    Ah, I see it here.
     
  9. Wolverine750

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    67
    Likes Received:
    19
    I am away from my computer, but here are pics from the app - you can see the reassigning of the home point:


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]




    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  10. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,066
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    I can see the home point changed in your screenshots, but it's not clear as to why that occurred. Please upload your TXT flight log here and post a link back here when you have a chance.
     
  11. Wolverine750

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    67
    Likes Received:
    19
    Will do....away from my computer so might be an hour...


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  12. JackH

    Joined:
    Jul 11, 2016
    Messages:
    75
    Likes Received:
    6
    Location:
    Chonggong, China
    Looking at my logs showed my H did not change! I will go out tomorrow and test again. This was my 3rd time out flying this thing and maybe I'm just overly paranoid.

    Thanks for the help.