Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Anyone seen this before?

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Mike-m1911a1, Mar 25, 2016.

  1. Mike-m1911a1

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    50
    Likes Received:
    8
    Location:
    Mooresville, NC
    I have been flying a P3A for several months and have had zero problems. Just got a P3P and on it's maiden flight, took some video and pics. I noticed on the video I would get random red and green dots or static. Also these can be seen in the pics. Any ideas of might be causing this?
     

    Attached Files:

  2. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,044
    Likes Received:
    1,623
    Location:
    San Francisco, CA
    If these dots appear on the same spot, they indicate camera sensor issues like dead sensing pixels or settled dust particles. Was it a brand new P3P?
     
  3. Mike-m1911a1

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    50
    Likes Received:
    8
    Location:
    Mooresville, NC
    They aren't in the same spot and appear as static randomly. Sometimes there aren't any and others, there all over but mostly in darker areas of the photo or video.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  4. Mike-m1911a1

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    50
    Likes Received:
    8
    Location:
    Mooresville, NC
    It is a new P3P.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  5. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,782
    Likes Received:
    5,530
    Location:
    US
    Did you try a different memory card?
     
  6. alokbhargava

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Messages:
    5,044
    Likes Received:
    1,623
    Location:
    San Francisco, CA
    If not on the same spot, your camera is ok, next check your SD card. Use stock card and one more high speed card.
     
  7. Mike-m1911a1

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    50
    Likes Received:
    8
    Location:
    Mooresville, NC
    Yep, just tried I different memory card. It appears to always be there just can't see it as well in lighter areas. It's like static in the image and on video.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  8. wlkngmachine

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    22
    Likes Received:
    2
    yikes, have u contacted dji about it?
     
  9. Mike-m1911a1

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    50
    Likes Received:
    8
    Location:
    Mooresville, NC
    Not yet.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  10. LuvMyTJ

    LuvMyTJ ADMINISTRATOR
    Staff Member

    Joined:
    Feb 9, 2014
    Messages:
    6,811
    Likes Received:
    4,374
    Location:
    Live! From New York!
    Are these on the images from the card or from the device?
     
  11. Mike-m1911a1

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    50
    Likes Received:
    8
    Location:
    Mooresville, NC
    They are on the images on the card. Just got off a chat with DJI. They had me reset the camera settings and that seems to have resolved it. Will try some longer videos tomorrow.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
    Reed L likes this.
  12. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,782
    Likes Received:
    5,530
    Location:
    US
    What exactly did you reset?
     
  13. Mike-m1911a1

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    50
    Likes Received:
    8
    Location:
    Mooresville, NC
    Under the little wrench in camera settings, there's a reset settings button. That what I pressed. Images are clear now even the dark areas.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
    sonof40 likes this.
  14. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,782
    Likes Received:
    5,530
    Location:
    US
    Well, that was easy :)

    Thanks for sharing your fix. Hopefully it'll help other people.
     
  15. blue_venetian

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    Location:
    Southern Missouri
    Looks like zebra stripes (highlight alert) was somehow saved to the image on the card. o_O Weird.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  16. Toph

    Joined:
    Mar 22, 2015
    Messages:
    346
    Likes Received:
    99
    Location:
    Phoenix
    I had something similar when doing long exposure shots at night. I'd get those noise particles. They'd be in the same spot in each photo. So I unscrewed the lens and held it up to the kitchen lights and sure enough there were tiny little dust specs. Cleaned the lens inside and out and all good now.