Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Won't connect to assistant

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Mori55, Jan 26, 2015.

  1. Mori55

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    6
    Location:
    NJ-USA
    Last night I was doing a advanced imu calibration and it wouldn't "stick". So I thought I just shut down till this morning. When I plugged into assistant , nothing , it doesn't see my phantom.
    This isn't new and I've been doing this for years and never had this happen. The LEDs on the phantom are blinking that I Ned a imu calibration , but when I plug my phantom in , nothing , even changed usb cables.
     
  2. justin00

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    1,143
    Likes Received:
    25
    Location:
    Australia
    Can you try another PC and or reinstall USB driver?
     
  3. Mori55

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    6
    Location:
    NJ-USA
    I don't have another pc. I would have one if it wasn't for the phantom. I usually just use my iPads for everything. I tried to reload the dji driver and it wouldn't go.
     
  4. BlackTracer

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    980
    Likes Received:
    22
    Location:
    Winter Park, FL USA
    I know you are experienced, but try this:
    -- In your PC Control Panel->Programs and Features
    -- Find the DJI Driver installation and uninstall (listed as "DJI driver version 2.02")
    -- Connect your Phantom to the PC and turn on the Phantom
    -- Find the DJI Driver installer on your PC that you downloaded
    -- Run the installer

    This should do a fresh install of the driver. Hopefully this resolves your issue.
     
  5. diane

    Joined:
    Jan 26, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am having the same problem. Could it be the USB cable? I have about 4 of the same one and am unsure which one came with the Phantom. Tried reinstalling the software and it still doesn't recognize the Phantom.
     
  6. mede8er

    Joined:
    May 26, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    4
    There is nothing special about the Phantom's USB cable....if the cable works on other devices it will work....

    Most likely PC/Mac related as BT said....
     
  7. BlackTracer

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    980
    Likes Received:
    22
    Location:
    Winter Park, FL USA
    Can you give details of what software you reinstalled? And are you on PC or Mac? USB cables can fail, but if you have 4 of them, one of them is bound to work. Did you uninstall and reinstall the driver, if using a PC?