Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Whats the RTH Distance

Discussion in 'Phantom FC40 Discussion' started by leekiya, Mar 1, 2015.

  1. leekiya

    Joined:
    Aug 29, 2014
    Messages:
    1,103
    Likes Received:
    145
    Location:
    Lee. UK
    I have forgot the distance that the fc40 needs to be away from you before activating RTH. Going out in the field in the morning to try a few different things and cant remember how far away the 40 needs to be away before RTH can be activated.
     
  2. Mandrake

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    222
    Likes Received:
    0
    Location:
    Melbourne , Australia
    10 metres or 35 feet roughly.
     
  3. J.James

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    1,882
    Likes Received:
    162
    Location:
    Upstate NY
    you can activate RTH or failsafe at any distance. But if flying in homelock home lock will not work unless its 10mters or more away from you and will go in to course lock if closer then 10m
     
Loading...
Similar Threads - Whats RTH Distance Forum Date
Whats it worth? Pro/Adv Discussion Apr 13, 2017
Whats your longest RTH situation? General Discussion Jul 28, 2016
FS & WhatsItWorth? P2+Gimbal+Case++ Classifieds Dec 31, 2015
Whats the best way to get more range and farther FPV on my V plus? General Discussion Apr 12, 2015
Just a little Poll to get an idea of whats going on with the cracking issue Phantom 4 Discussion May 9, 2017