Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Standard What I pad is the best to use that does not have android

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by firerat08, Jun 17, 2016.

  1. firerat08

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Dji told me the only way to get the tracker to work is get a I pad that does not have android
     
  2. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    no I pads have android they have there own operating system
     
    konidair and Pharm like this.
  3. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,020
    Likes Received:
    5,598
    Location:
    US
    What is tracker?
     
  4. firerat08

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    The gps tracker where you cashe maps
     
  5. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,748
    Likes Received:
    3,459
    Sounds like some confusion there.
    If you are wanting to use a GPS tracker (the extra device you attach to your Phantom to help find it if it gets lost) that is not related to Android/Apple at all and will work whatever tablet you use.
    Caching maps also works just fine whether you use and Apple device or Android.
    But it isn't related to a tracking device either.
     
    konidair and dirkclod like this.
  6. firerat08

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I have a nexus 7 edition and I cannot cache my maps to dji go. Dji told me that my tablet has android and it will not work. That I need something with osi...don't know what to do now I just want to see my map instead of blank screen, I can see the path it has been but no maps. Any help will be helpful
     
  7. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    I use android no problems cache your maps before you fly and should be good to go when I go to a location I teather my phone to tablet to cache maps
     
  8. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,748
    Likes Received:
    3,459
    Android is not your problem.
    Whoever you talked to at DJI doesn't know what they are talking about if that's what they said.
    If you have the Nexus 7 (2013) (the one with the camera) it's a fine tablet for flying and (like all other Android tablets that work with the Go app) it will cache maps in the Go app.

    As you can see in the Published specs, DJI recommend quite a few Android tablets, including the Nexus 7 (2013)
    Recommended Devices
    • ios: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPod touch 6, iPad Pro, iPad Air, iPad Air Wi-Fi + Cellular, iPad mini 2, iPad mini 2 Wi-Fi + Cellular, iPad Air 2, iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular, iPad mini 3, iPad mini 3 Wi-Fi + Cellular, iPad mini 4, and iPad mini 4 Wi-Fi + Cellular. This app is optimized for iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s and iPhone 6s Plus.
    • Android: Samsung tabs 705c, Samsung S6, Samsung S5, Samsung NOTE4, Samsung NOTE3, Google Nexus 9, Google Nexus 7 II, Ascend Mate7, Huawei Mate 8, Nubia Z7 mini, SONY Xperia Z3, MI 3, MI PAD

    *Support for additional Android devices available as testing and development continues.
     
    flpholt likes this.
  9. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    wow must be some noobs at dji giving out bad info not good
     
  10. firerat08

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Thanks for the info
     
  11. firerat08

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Metal4. Can you tell me step by step what to do to cache my maps to the dji go app. Thank you
     
  12. flpholt

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    1,561
    Location:
    palm harbor florida
    turn on your wifi to tablet then hook up your bird and rc then it will cache map can move it around to where you are going to fly at and cache that area
     
  13. Sagebrush

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    552
    Likes Received:
    156
    Is that a 1st generation Nexus 7? If it is, I don't think it's on the list of DJI approved devices.

    SB
     
  14. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,748
    Likes Received:
    3,459
    Open the app somewhere you have wifi and click on the map window.
    You should see a map show ... move the map to where you want to fly zoomed to the level of detail you want.
    Look around the area in the app.
    That's it .. you have just cached a map of that area.
     
    Chris0137 likes this.
  15. firerat08

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I still cannot cache maps, I have tried everything that everyone has said. Dji told me that I have a nexus 7 only not the nexus 7 2 edition and mine is a 2012 model and cannot cache maps to the app. What is a good ipad or tablet to get
     
  16. firerat08

    Joined:
    May 14, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Thanks everyone I found out that a app called google street was stopping me from caching maps. Got it going now