Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Very Hot Camera & Gimbal + No Video Signal

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by Speedy-UK, May 27, 2016.

  1. Speedy-UK

    Joined:
    Feb 18, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    My Camera & Gimbal gets very hot (to hot to touch)
    and am also getting "No video signal" issues,
    The video signal issue comes on & off when the phantom is moving.

    Both heat & video signal issue started today, I have never had the issue before.

    The phantom had not been crashed, the issues have just appeared.


    Anyone have an idea ?
     
  2. RocketBrew

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    421
    Likes Received:
    224
    Location:
    Arizona
    Pro or Advanced?
    There is a small fan on the Pro gimbal, verify it is running.
     
  3. Speedy-UK

    Joined:
    Feb 18, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    Phantom Professional,
    I looked at the fan and it working but I've noticed that the red cable looks a bit damaged.
    Looks as if it's been trapped under the fan.

    Anyone have a picture.
    Am thinking my fan has been fitted upside down.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  4. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    2,907
    Likes Received:
    503
    Location:
    A place in the sun
  5. Speedy-UK

    Joined:
    Feb 18, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    That confirms its the right way round. Thanks


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
    #5 Speedy-UK, May 28, 2016
    Last edited: May 29, 2016
  6. Speedy-UK

    Joined:
    Feb 18, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    I've ordered a new cable set.
    Hopefully my issue is just a cable.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  7. Speedy-UK

    Joined:
    Feb 18, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    Now I get "No video signal" all the time.

    Moving the Phantom 3P no longer gets it to work.

    Records to SD card works ok, But no live feed to tablet.


    I also ordered wrong set of cables before :expressionless:

    Ordered again, This time for Pro not Standard. :grinning:
     
  8. Speedy-UK

    Joined:
    Feb 18, 2016
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    The new cable set, fixed my no video signal feed issue.



    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app