Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Strange P2 LED Pattern/Error

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by instax, Jun 9, 2014.

  1. instax

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    No matter what I do, I cannot shed this strange LED pattern. I have researched everywhere and am coming up dry. DroneFly says it needs advanced calibration, but I have done several calibrations, both basic and advanced as well as compass and controller calibrations and still can't get rid of the lights. All firmware is up to date, all updates are done.

    Anyone have any ideas? Thanks!
    -D

    https://www.youtube.com/watch?v=e_tdgmV ... e=youtu.be
     
  2. Pull_Up

    Joined:
    Nov 5, 2013
    Messages:
    3,684
    Likes Received:
    48
    Location:
    South Oxfordshire, UK
    Woah! Never seen that before. Did you have a crash or anything before this started happening?
     
  3. instax

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Did this straight out of the box brand new with no flights. So strange. Someone has to know.
     
  4. FASTFJR

    Joined:
    Nov 7, 2013
    Messages:
    1,201
    Likes Received:
    169
    Location:
    South East PA

    Straight out of the box? I would send it straight the hell back. You paid for a correct and fully functioning Phantom. If DF says its a compass issues, which I find hard to believe.....I've never seen that pattern, let them pay for postage and have them correct it.
     
  5. MrC

    MrC

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    469
    Likes Received:
    6
    Location:
    Surrey. UK
  6. instax

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    It was the airport. The city of Boston is basically one big NO FLY zone. Had to make a tinfoil hat to block the GPS and all is resolved, no 50 ft. altitude limit at my house anymore (just outside the red zone but inside the yellow zone.)

    Good call. Does anyone have a way to disable the GPS temporarily rather than a tin foil shield?

    Thanks!
    -D
     
  7. nintendrone64

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    353
    Likes Received:
    2
    Location:
    Simi Valley, CA

    Thanks for the heads up! Ill check on some solutions!
     
  8. QYV

    QYV

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Messages:
    1,814
    Likes Received:
    7
    Location:
    NYC
    you could just disconnect the GPS cable inside the shell, but that's not exactly "temporary". You're sacrificing home lock and failsafe if the Phantom can't GPS lock, but it works... kinda like flying indoors.
    If you want to see how to do that, it's the first step in this video

    Personally I'd just fly outside the exclusion zone
     
  9. instax

    Joined:
    Jun 9, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    I wonder if it would be possible to put a toggle switch in-line?