Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Self tightening props on older phantom?

Discussion in 'Phantom 1 Discussion' started by jakester, Jun 10, 2014.

  1. jakester

    Joined:
    Jul 20, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    I have the phantom 1 with black and silver nuts, I heard that I could use the self tightening props from Phantom 2, is this correct?
    thanks!
    /Jakob
     
  2. Gizmo3000

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    1,859
    Likes Received:
    2
    Location:
    Sherman Oaks, CA
    that is correct.
    and doing so will increase your flight time by a minute or more
     
  3. 4wd

    4wd

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    2,532
    Likes Received:
    421
    Location:
    North York Moors
    Or get the smaller P1 version which would have the same flight characteristics as your old ones.
     
  4. jakester

    Joined:
    Jul 20, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Thank you both!
    /Jakob
     
  5. jaysan

    Joined:
    Mar 6, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    How does one go about putting on the new props ? I heard they won't work with factory motors
     
  6. ElGuano

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    2,219
    Likes Received:
    4
    If your Phantom has black and silver nut pairs, they will spin on without anything additional. If your motors are all cw-tightening, you either need to get non-self-tightening props, or replace two of your motors.
     
  7. jakester

    Joined:
    Jul 20, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Just screw them on, they are basically the nuts and prop in one. No difference. (Worked fine for me with Phantom 1)
     
  8. ElGuano

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    2,219
    Likes Received:
    4
    It only works if your Phantom is v1.2 or later. The older ones don't have ccw-threaded prop mounts.
     
  9. jaysan

    Joined:
    Mar 6, 2014
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    Mine has two black nuts and two silver ones . So they will screw in without issues ?


    Also I don't know what version I have . I bought it used from a guy . I was told that on the box it would say the version . Where on the box is it located ?
     
  10. ElGuano

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    2,219
    Likes Received:
    4
    Yep, no issues. When you get the props, you'll see two have silver tops, two have black tops. You know what to do.