Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

RTH

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by DickAirbourne, Jul 20, 2015.

  1. DickAirbourne

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi
    I have just purchased a P3 and since I did the firmware update the RTH function no longer seems to work. I cannot a "home" fix despite receiving 16 satellites it comes up with "Mobile device GPS signal is weak and its location cannot be acquired", but vocally I am told "The home point has been updated, please check it on the map"
    Pushing the RTH button results in the machine landing where it is.
    I took it back to the distributor here in France and they say that is is OK. Having done 500 miles for nothing I would appreciate some help or advice.
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    18,923
    Likes Received:
    5,573
    Location:
    US
    Do you see the home point marked on the map? Was your Phantom more than 20m away from the home point when you initiated RTH?
     
  3. rockydog

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    881
    Likes Received:
    248
    Location:
    London UK
    It sounds as though you are trying to set the home point as the controller, instead of the P3.
    In the app tap on the H symbol and make sure you then select the arrow, not the person.
     
  4. DickAirbourne

    Joined:
    Jul 20, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    You are wonderful thank you so much I was too close to home i.e. less than 20m
    Anyway my drive across France was very pleasant. Where do you find out these limitations?
     
  5. Kman

    Joined:
    Nov 12, 2014
    Messages:
    919
    Likes Received:
    425
    Location:
    San Francisco, CA
    The manual. http://www.dji.com/product/phantom-3/download