Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Possible to upgrade camera on Phantom 3 Standard?

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by vtminh1993, Jan 18, 2016.

  1. vtminh1993

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Got myself a standard recently. Loved it, but I wish the camera could be a bit better. I am planning to buy a goPro 4 with a gimbal for better video recording but I am unsure if it is possible.

    Even if I manage to attach the mount, I am not sure if the gimbal dial on the controller would work without messing up with the hardware. Tried to research online with no avail. Anyone with a knowledge on this?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,067
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    You can attach a GoPro camera to your P3, but the camera cannot be used with the Phantom gimbal and/or DJI GO. Nobody makes a gimbal replacement that's compatible with GoPro cameras either.
     
  3. vtminh1993

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    I haven't had a chance to mess with the gimbal yet, but I do notice a few wires running from the drone and I wonder if it's possible just to unplug those?

    Do you happen to have any resource where I can look more into it?
     
  4. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,067
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    You cannot unplug them and connect them to the GoPro gimbal -- if that's what you mean.
     
  5. vtminh1993

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    I mean in order for me to mount the GoPro, I will have to take off the Dji gimbal and camera. I see a lot of wire connected to the gimbal so I just wonder if those can be unplugged easily so I can put the GoPro mount on.
     
  6. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    19,067
    Likes Received:
    5,611
    Location:
    US
    Ah. I don't know how your Phantom is going to react if you do that. I'm assuming you'll see some errors pop up in the DJI GO app and you will most likely no longer be able to install firmware updates.
     
  7. vtminh1993

    Joined:
    Jan 18, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Man I hope someone will figure out a way to. I dont want to buy a whole new Phantom just to upgrade the camera :(
     
  8. gvsukids

    Joined:
    Feb 25, 2016
    Messages:
    234
    Likes Received:
    30
    Can the newer 4k gimbal camera be mounted in place of the stock camera?