Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom Swaying in ATTI mode

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by Fdnyfish, Aug 8, 2014.

  1. Fdnyfish

    Joined:
    Jun 6, 2013
    Messages:
    664
    Likes Received:
    36
    Location:
    Barnesville, PA
    I have a sway (nose left to right) in ATTI mode when going full pitch (Well it seems like coming out of full pitch)

    I just changed my motors from stock to the DJI E300, but my P1 did the same when I upgraded those motors also.

    Here is a short clip.

    GPS mode is fine. Any Ideas?

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w4K1QIW3gBk[/youtube]
     
  2. CarlJ

    Joined:
    Feb 24, 2014
    Messages:
    782
    Likes Received:
    19
    Location:
    Peru, Indiana
    I'm gonna go with adjusting the sensitivity of the sticks, and calibration.

    You might find this video helpful: https://www.youtube.com/watch?v=CjV-1fRBNQk
     
  3. Fdnyfish

    Joined:
    Jun 6, 2013
    Messages:
    664
    Likes Received:
    36
    Location:
    Barnesville, PA
    For starters, I'm using a Futaba T8J, and my sticks are pretty stiff, but I did do a recall liberation as suggested. Same results
     
  4. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Are you sure your rotors are all spinning on exactly the same plane (motors are all leveled)? It looks like it might be fighting some yaw induced by something like that when it's trying to track a straight line. Does it yaw drift when hovering in ATTI? Or just pitch/roll drift?
     
  5. tferrari

    Joined:
    Aug 4, 2014
    Messages:
    145
    Likes Received:
    1
    Would you mind posting a photo of your Phantom 2 fully rigged with all of its gear on?
     
  6. Fdnyfish

    Joined:
    Jun 6, 2013
    Messages:
    664
    Likes Received:
    36
    Location:
    Barnesville, PA
    all the blades are leveled, hovers fine in atti mode (just pitch/roll drift)
     
  7. Fdnyfish

    Joined:
    Jun 6, 2013
    Messages:
    664
    Likes Received:
    36
    Location:
    Barnesville, PA
    After a closer look, one of my blades was higher than the rest, put on a new prop and all seems level and fine. Seems I had a bad nut in my OEM replacement blade.

    Today's test video
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OBB6VsqzOBA[/youtube]
     
  8. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    So from the look of the new vid, that cleared up the swaying? I wasn't 100% sure, but compared to the previous vid it looks like a big difference to me.

    That's interesting, I don't think I've ever heard of a DJI self-tightening prop having a bad nut. Glad you were able to identify it.
     
  9. Fdnyfish

    Joined:
    Jun 6, 2013
    Messages:
    664
    Likes Received:
    36
    Location:
    Barnesville, PA
    Looking at the threads, nothing looks different, but it does sit a little higher. I actually did see a video on this not too long ago...

    http://youtu.be/NC1GDr_Qy28
     
  10. OI Photography

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    5,542
    Likes Received:
    17
    Location:
    Clarksville, TN
    Cool, thanks for the vid. Mine have all been good, but now I won't surprised if I come across one in the future.