Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom 2 V2 - Zenmuse - Hero4 - An AWESOME Combo

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by laselvasurf, Dec 22, 2014.

  1. laselvasurf

    Joined:
    Nov 8, 2013
    Messages:
    178
    Likes Received:
    14
    Had some fun this morning with my Phantom 2(v2), Zenmuse H3-3D and GoPro Hero4. This combo has been working extremely well for me. I've put about 30 flights on it already. Extremely stable and the zenmuse is handling the Hero4 without any issues. FPV signal was good all the way out til well over 1KM where I turned around. Having owned and flown every phantom all the way back to the original I'll say that this is the first one that doesn't feel overly stressed by the payload of a zenmuse, iOSD and FPV setup. If you're on the fence about upgrading, I'd definitely recommend it.

    I also finally had a chance to setup my skypixel account if anyone is interested in my other work: http://www.skypixel.com/user/philip-lima

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o_9Gl7FbeII[/youtube]
     
  2. nhoover

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    851
    Likes Received:
    182
    Location:
    Los Gatos, California
    Gorgeous! I've been flying the P2V starting a year ago and the P2V+ starting in May, but was always looking for something better video-wise. I am very glad to hear your setup is working well for you. I now have a Hero 4 Silver, and a nice package from ExtremeUAVs came in the mail yesterday: P2 V2 with Zenmuse 3d, Futaba 14sg, iOSD, ImmersionRC. Unfortunately the second package with the Black Pearl is not coming until tomorrow. But I will be up in the air soon. I live near Santa Cruz too - hope to get some nice video like yours soon! Where was that taken from?
     
  3. knuckles

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    456
    Likes Received:
    2
    Location:
    Arizona
    Are either of you using the Hero 4 Silver without issue on your gimbal? I just found out I'm getting one. I don't want to put any strain on the gimbal motors.

    The usual questions.. do the motors seem to be making more noise than before? Any strange behavior like leaning etc?

    Thanks for the info
     
  4. nhoover

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    851
    Likes Received:
    182
    Location:
    Los Gatos, California
    Did my first 2 flights this morning: H3-3D, Hero4 Silver. Worked pretty well. I did not do the Zenmuse IMU firmware upgrade to 1.0.0.12. A little jello when I was descending fast and it was windy (8-10mph). That doesn't bother me. But I can't tell you if it makes any more noise as my system is new.
     
  5. knuckles

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    456
    Likes Received:
    2
    Location:
    Arizona
    alright thanks for the info. I've heard from others now that it does work well. Mine hasn't arrived in the mail yet so I haven't tried it

    To the OP: BTW that was a nice sunrise vid :cool:
     
  6. PhantomFanatic

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    1,143
    Likes Received:
    5
    Location:
    USA, GA
    I loved it! Care to share your altitude?
     
  7. PhantomFanatic

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    1,143
    Likes Received:
    5
    Location:
    USA, GA
    Did Santa tip you off??
     
  8. knuckles

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    456
    Likes Received:
    2
    Location:
    Arizona
    no I actually won a contest online from Go Professional cases :)
     
  9. Khudson7

    Khudson7 Guest

    Stunning short video...I have been on the fence about upgrading from H3 2D to H3 3D and Hero 4. I suggest you NOT reveal the altitude, or this thread might/will take off in another direction.
     
  10. johncanfield

    Joined:
    Oct 16, 2014
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    My P2 and Hero4 Silver work great with no issues so far.
     
  11. CameraGuy

    Joined:
    Jun 3, 2013
    Messages:
    318
    Likes Received:
    1
    Really nice.

    How high do you have to go to be over the clouds. I'd like to try it?

    D
     
  12. laselvasurf

    Joined:
    Nov 8, 2013
    Messages:
    178
    Likes Received:
    14
    It sounds like you have a good package! Santa Cruz has a lot of awesome locations for flying... Just keep in mind the NOAA no-flight zones as the fines are huge.

    This video was taken from near DeLa Viega park, up above Santa Cruz.
     
  13. laselvasurf

    Joined:
    Nov 8, 2013
    Messages:
    178
    Likes Received:
    14
    Thanks! I was just under 330FT AGL when I stopped my accent to do the pan. I know this because I have my phantom limited to 100m in the P2 software.
     
  14. laselvasurf

    Joined:
    Nov 8, 2013
    Messages:
    178
    Likes Received:
    14
    I was 100m up at the highest. I know this because I have that limitation set in the P2 software. I wouldn't try to poke up through clouds unless you're in the clouds/fog as I was when I started. My initial take-off altitude was around 1000ft ASL. You'd have to get pretty high to get through most clouds, and anything above 400ft wouldn't be a good idea.
     
  15. laselvasurf

    Joined:
    Nov 8, 2013
    Messages:
    178
    Likes Received:
    14
    Most people don't realize you can get these kind of shots without going higher than 400ft. I have my phantom limited to 100m in the software. This video was shot at that limit when I did the pan.

    I've taken that limitation off when flying in places I have full control of the airspace(example was when the FAA actually closed the airspace I was flying in for our project), but I like to keep it in place when flying most of the time as you can easily forget to stop your accent and end up way to high to fast.
     
  16. fenris

    Joined:
    Jul 28, 2014
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Did you counterweight the Hero4 at all? I flew a few times with no counterweight and it performed fine, but with the gimbal powered off, it definitely tilts more than with the Hero3. I taped a coin to the side of the gimbal motor, as I had done quite a few times when using the Hero3 with a ND filter, without issue. However, this time I was greeted with a loud "beeping"/"buzzing" from the gimbal and it started going crazy all on its own. No idea what was happening, I suspect maybe the coin was slightly magnetized? It was a single Nickle.
     
  17. laselvasurf

    Joined:
    Nov 8, 2013
    Messages:
    178
    Likes Received:
    14
    I have not counterweighted the gimbal at all. I had issues with it with another H3-3D, but my current gimbal is working perfectly with the Hero4 without any modifications.
     
  18. DJIquadzilla

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ohio
    Zenmuse h3-3d with gopro4 black and it works perfect no issues whatsoever :)
     
  19. tyrell

    Joined:
    Jan 21, 2015
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Is anyone using the DJ6 RC with the phantom 2 and H3-3D gimbal and had any problems with updating the firmware? I have read that if you have the DJ6 RC and NOT the h3-2d gimbal, like me who is using the h3-3d gimbal with DJ6 RC the RC assistant says to skip step 3 to upgrade the controllers firmware? Which step 3 says is update the gimbal firmware, so im guessing dont upgrade because im using a different gimbal? I dont want to run into trouble with my gimbal should I maybe not upgrade at all? will the Phantom Assistant know which gimbal I have?
     
  20. tyrell

    Joined:
    Jan 21, 2015
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    I am seeing now there is also a firmware update for my iOSD mini, so should I update this as well and what order should I upgrade everything? RC + P2 + iOSD mini?
    RC + iOSD mini + P2?