Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

  1. Dovydas

    Joined:
    Apr 27, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi guys,

    got my P4 on Saturday and yesterday evening I was going for a flight and once turned on my P4 got picture for 2 seconds on iPad from camera and then it went black with message no signal, once pressed on no signal got the message that the Gimbal is disconnected :/ My P4 can go up and fly all is working just there is no picture on iPad and camera controls is not working at all. Every 15-25 seconds I'm getting back picture for 2 seconds but message about disconnected gimbal never goes away. I was trying to update and downgrade firmware on iMac, on MacBook Pro and Windows PC with DJI Assistant APP and it fails straight after download to firmware window. Once I got my P4 there was latest firmware on it. On iPad if I will go to the section About will get RC firmware version 1.6, APP version whenever and Aircraft version unknown :/ But if it's connected to the Mac or PC Assistant APP will show the latest firmware on it... Once I moving or flying with my P4 gimbal is turning to the right and left constantly but message will stay on about disconnected gimbal and sure there is no video. As I bought this drone for business to make videos for real estate property's and have already waiting customers is a bit annoying... May guys someone came across with similar problem and have solution?

    Picture one: No picture from camera
    Picture 3: Gimbal still disconnected but there is picture from camera (those 2 sec. and the disappears)

    2016-04-26 21.41.31.png 2016-04-26 21.43.03.png 2016-04-26 21.41.39.png
     
  2. rustlecrowe

    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    136
    Likes Received:
    49
    This happened to me when I updated my RC controller first and not the phantom first then the RC.

    Get your RC/phantom firmware to the most up to date and itll all be fixed.
     
  3. Michael-Rex

    Joined:
    Apr 14, 2016
    Messages:
    40
    Likes Received:
    50
    I'm having the same issue. I've downgraded/upgraded firmware several times & it seems to fix the issue, but only until the next time I power off my Phantom.

    Was your fix permanent?
     
  4. Stardog Champion

    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    14
    Likes Received:
    2
    I had an intermittent problem such as yours at first. And I was able to correct the situation with a new and shorter high-quality lightning cable and I also do preflight in this order: power on RC, power on P4, then I connect the lightning cable. Haven't had a problem since´┐╝, hope it helped. Peace.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app