Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3S Drone/Bird Forced Firmware Downgrade - Working! - Might Help Bricks

Discussion in 'Standard/4k Discussion' started by BaDvs3viL, Jun 28, 2016.

  1. BaDvs3viL

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    133
    Likes Received:
    38
    Location:
    Chicago
    So this may help out those with bricked birds. I can confirm that it does indeed work.

    Download FW 1.5.7 - http://dl.djicdn.com/downloads/phantom_3_standard/P3C_FW_V01.05.0070.bin

    Pop it on your SD card.

    Hold the Sync button on your bird/drone and power it on. Keep holding the Sync button for about another 10 seconds or so. You will here the FW beeps. The light on the front of the gimbal will blink Red/Green. Let go of the Sync button and wait. This process takes around 15 mins. Once completed it will give you a different set of beeps and the gimbal light will stay Green. Power it off and take out the SD card and check it for the text file from the FW. Here is what mine said. Mine was fully up to date @ 1.6.8 before

    ========== 2014.01.01 00:00:14 remo-con disconnect======
    Packet: P3C_FW_V01.05.0070.bin
    Upgrading ...
    Result: Success.

    This has nothing to do with the RC, its just for the drone.

    This also did help my range I was getting. My RC is at 1.6.8 and my drone is at 1.5.7 using the newest DJI GO App and I was able to get more distance then I have yet.
     

    Attached Files:

  2. mikep2323

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    262
    Likes Received:
    57
    So just wanna make sure I'm reading it right. You didn't have remote on or tablet?
     
  3. BaDvs3viL

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    133
    Likes Received:
    38
    Location:
    Chicago
    Correct
     
    mikep2323 likes this.
  4. Joey Migliaccio

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    5
    Where is the sync button?
     
  5. BaDvs3viL

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    133
    Likes Received:
    38
    Location:
    Chicago
    Bottom/side of the bird
     
  6. longdog

    Joined:
    Jun 19, 2016
    Messages:
    259
    Likes Received:
    70
    What type of range did you have and what are your getting now?

    I'm getting okay range, but curious as to how much more I might get with firmware downgrade?


    Sent from my iPhone using PhantomPilots mobile app
     
  7. BaDvs3viL

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    133
    Likes Received:
    38
    Location:
    Chicago
    Somewhere around 600ft or so.
     
  8. longdog

    Joined:
    Jun 19, 2016
    Messages:
    259
    Likes Received:
    70
    Is that before or after?
     
  9. BaDvs3viL

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    133
    Likes Received:
    38
    Location:
    Chicago

    Ahh, thats about how much I got extra after 1.5
     
  10. mikep2323

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    262
    Likes Received:
    57
    I'm going to give it a try. I did some experiments today and I'm definitely going alot less then I was before updating. I'm getting about 4000 ft before rth kicks in. I was getting further before updating. Can you update back to 1.6 if I'm not happy?
     
  11. BaDvs3viL

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    133
    Likes Received:
    38
    Location:
    Chicago
    Yeah, my DJI GO App is yelling at me right now that there is an update and that I should install it. I am just ignoring that and flying for now.
     
  12. mikep2323

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    262
    Likes Received:
    57
    This might be stupid question but we're is synce button?
     
  13. gvsukids

    Joined:
    Feb 25, 2016
    Messages:
    234
    Likes Received:
    30
    It was just mentioned
     
  14. mikep2323

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    262
    Likes Received:
    57
    I got it,downgrading now. Can't test till tomorrow though
     
  15. Garry C

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    136
    Likes Received:
    34
    where does it go ON the sd card.? mine only shows DCIM and MISC
     
  16. mikep2323

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    262
    Likes Received:
    57
    It doesn't go in a folder. Just drop the bin file under those folders. That is the root of the SD card.

    Sent from my Shield Tablet using PhantomPilots mobile app
     
  17. Garry C

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    136
    Likes Received:
    34
    like i said brain fart. So yeah got 1.5 on there. wont let me go any lower?? like back to 1.3? trying to find the thread from a month or two ago when i was able to go back that low. i drop in 1.4 and it wont take, cant get any lower than 1.5 now
     
  18. Paul Schulze

    Joined:
    Feb 23, 2016
    Messages:
    120
    Likes Received:
    13
    Update: Tried it again and waited it out. Worked. Thanks


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  19. Paul Schulze

    Joined:
    Feb 23, 2016
    Messages:
    120
    Likes Received:
    13
    First flight went 2750 m, but after that I could only get 1000 m to 1700 m. It is though the quad realized how far it went the first time and changed some code to limit it for future flights. I guess I could reinstall 1.5.7 and try it again and see what happens. Also, I am a little perplexed that the same flight plan, about the same time of day, will give such different distances before RTH kicks in.
     
  20. devkamal22

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    hey guys.. need help. i am unable to downgrade. i did all as per above instruction. it still fails. any ideas. im stuck at 1.6.80 with horrible horrible range.