Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

P3 props on p1/p2?

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by 30secs, Jul 14, 2015.

  1. 30secs

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    889
    Likes Received:
    113
    Have any of you tried it? I'm thinking about trying the p3 props on my fc40. Will it work and any differences compared to the p2 props I currently use?
     
  2. 30secs

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    889
    Likes Received:
    113
    Ok so I've compared my p2 9440 or whatever with the p3s. The p3s are the same model! Only difference is the inside I guess. Does that mean we can just use the p3 props on any of the (self t) previous phantoms?

    Also, anyone locate a store with props in stock other than Dji?
     
  3. Fplvert

    Joined:
    May 28, 2014
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    708
    Location:
    Southern Idaho USA
  4. 30secs

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    889
    Likes Received:
    113
    Thanks. I've examined my p2 9450 vs the p3 and they look identical including the inside... While it's colored I don't think the inside is metal but retreat just painted. Has anyone examined and compared the two?
     
  5. GhostMaster

    Joined:
    Dec 7, 2013
    Messages:
    793
    Likes Received:
    36
    No, p3 props have composite hub, using p2 props can make you loose one prop in mid air...
     
  6. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,748
    Likes Received:
    3,459
    The P3 props have nylon (or similar) threads.
    Easy to cross thread or even force on the wrong motors.
    P2 props have metal threads - difficult to get wrong.

    And for anyone that doesn't already know .. only use P3 props on a P3.
     
  7. 30secs

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    889
    Likes Received:
    113
    What about p3 props on fc40?
     
  8. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    7,748
    Likes Received:
    3,459
    The composite hubs of the P3 props work on any motor.
    It's just the metal hubs that aren't compatible with the P3.