Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

No RED LED Battery warnings after 3.04

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by TodayTrader, Jul 8, 2014.

  1. TodayTrader

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Is this correct?

    I almost ran out of power cause I am used to waiting for the red flashes. Now that warning is gone after upgrade to 3.04.
     
  2. TeamYankee

    Joined:
    May 30, 2014
    Messages:
    491
    Likes Received:
    42
    Location:
    Swansea, Wales, UK
    Mine flashes red as normal on 3.04... have you checked the settings in the assistant software for the battery warning percentages ?
     
  3. TodayTrader

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    I will try that today. Thank you
     
  4. TodayTrader

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Assistant software says 30 and 15% battery warnings. Hmmmm
     
  5. poostik

    Joined:
    Feb 11, 2014
    Messages:
    442
    Likes Received:
    1
    Location:
    NJ, USA
    I got the warning lights when I had 3.04.
     
  6. TodayTrader

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Thank all. I'll fly again today on a new battery and see if it is still the case.
     
  7. TodayTrader

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Flew again with 2 diff batteries and it still will not alert me to low battery on the P2 LED in flight.

    So now I just watch the minutes of recording time on my FPV to see how deep into the flight I am.

    Wish I could turn that LED warning back on.
     
  8. TodayTrader

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Additionally, when I power up with a fresh battery, I eventually get 4 green blinks followed by fast red blinks. I then calibrate the compass and the status turns to solid green and is happy to fly.

    The fast blinking red signal low voltage and only low voltage, correct? This must be related to the in flight battery warnings not displaying?

    Any ideas? 3.04
     
  9. EMCSQUAR

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    1,692
    Likes Received:
    6
    Location:
    N 44.895 W 93.354 Minnesota
    Do an IMU calibration (preferably an advanced IMU calibration)
     
  10. MStacey

    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bristol, UK
    Flying 3.04 I get the flashing reds at low battery threshold, deliberately checked on this mornings daly morning flight. Easy to see the reds as it is only just getting light here so they definitely went to red.
     
  11. ElGuano

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    2,219
    Likes Received:
    4
    The fast red blinks at startup indicate no-fly restrictions. Are you within 5 miles of an airport?

    If you are in Phantom mode, change to Naza-M mode and see if you get the red lights for low voltage. Do you get gps red lights in flight? Does the led change to yellow when you fly ATTI mode?

    If it's not a hardware fault, you may want to reflash your 3.04.
     
  12. TodayTrader

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Screw it. Reverted to 1.08 and that solved all the ills. The red lights were in fact the airport warning but they battery warning did not work and I did not like the slowness of 3.04. So back to basics.

    Out
     
  13. Buk

    Buk

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    654
    Likes Received:
    29
    Location:
    Iowa, United States
    Now that you've downgraded it's too late to try it, but I would have raised the battery limits to some high numbers and tested. Then lowered them to normal levels to see if changing them would force Phantom to recognize change.
     
  14. TodayTrader

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    On 1.08 now and have changed the battery values from 30% to 25%. I still cannot get the red warning lights to come on so I have to monitor the battery LEDs in green. Land at 1 solid green. One of these days I'll figure out why this is. Did advanced IMU calibrations too on 1.08 and 3.04